Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Okužba na blejski osnovni šoli, en razred v karanteni

Iz blejske osnovne šolo so sporočili, da so pri enem učencu potrdili okužbo s koronavirusom.  O tem so bili obveščeni v soboto, 12. septembra. O potrjeni okužbi so takoj obvestili Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Občino Bled in starše učencev oddelka, v katerem je potrjena okužba. Takoj so stopili v stik tudi z epidemiologinjo, ki je povedala, da gredo učenci oddelka v karanteno, zanje od danes naprej pouk poteka na daljavo. 

Vsi ostali otroci nadaljujejo s poukom kot običajno. Kot je še sporočila ravnateljica Nataša Ahačič, lepo prosijo,  naj v šolo prihajajo res samo zdravi otroci, otroci, ki so prehlajeni ali imajo vročino, se slabo počutijo, naj ostanejo doma

Prav tako ponovno prosijo, naj po priporočilih NIJZ učenci uporabljajo maske, saj s tem pazijo in skrbijo druga za drugega.   

Po podatkih sledilnika covid so sicer na Bledu na današnji dan tri potrjene okužbe. Že konec avgusta se je sestal razširjeni štab civilne zaščite.  Na sestanku so sodelovali predstavniki občinske uprave, gasilcev, reševalcev, humanitarnih organizacij, regijskega štaba civilne zaščite, policije, krajevnih skupnosti, šole in vrtca. Kot je povedal župan Janez Fajfar, smo močni točno toliko kot smo povezani, začne pa se prav pri najmlajših. Skupna misel je bila, da je tudi pri premagovanju epidemije enotnost lokalne skupnosti in njenih deležnikov ključnega pomena, kar je še posebej poudaril poveljnik CZ Bled, Jože Smole. Civilna zaščita je seveda pripravljena na novo pomoč občanom in na nove ukrepe, če bodo potrebni, »smo se pa vsi skupaj v prvem valu veliko naučili«, je še dejal. Pomladi je bila ob zdravstvenem domu Bled vstopna točka za covid, kot je potrdil direktor mag. Leopold Zonik, vstopno točko lahko kadarkoli reaktivirajo. »Če se bodo pokazale potrebe, bomo to vsekakor storili«. 

Oglejte si tudi