Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Kolesarski glamping v Ribnem

V hotelu Ribno so čas »mrtvega teka turizma« izkoristili za prenove v hotelu. Ta je tako dobil prenovljeno recepcijo in jedilnico, obnovili so dvajset sob, največja pridobitev hotela pa bodo glamping hišice za kolesarje.


»Kolesarski glamping bo imel 17 hišic, vsaka bo imela svojo kolesarnico za štiri kolesa, priključke za električna kolesa, zgradili bomo bazen«, pravi lastnik hotela Matija Blažič. Prav tako bo hotel dobil skupno kolesarnico, pralnico koles in kolesarsko delavnico, samo za kolesarstvo pa bodo zaposlili še enega človeka.


»Slovenski profesionalni kolesarji so naši prijatelji, tako da nam bodo odstopili kakšne svoje spominke, ki bodo v okras hotelu«, še pravi Matija Blažič.


Tudi sicer se na področju kolesarstva na Bledu obetajo velike stvari – od novih cestnih kolesarskih povezav, najbolj pričakovana je seveda kolesarska steza med Bledom in Bohinjem, ki bo končana leta 2023, gradile pa se bodo tudi poti za gorske kolesarje.

Vse to pomeni korak naprej v trajnostnem razvoju blejskega turizma in uresničitev ene izmed smernic Strategije trajnostnega razvoja blejskega turizma do leta 2025.

Oglejte si tudi