Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

ATLETSKI POKAL SLOVENIJE ZA MLAJŠE MLADINCE

Tekmovanje je bilo po preklicu epidemije prvo v nizu državnih prvenstev na prostem v atletiki. Dvomi, da bo čas socialne izolacije in posledično omejitve treningov zreduciral vrste atletov in športnikov, so se polegli že v začetku junija, ko so se atleti in atletinje vrnili na tekmovališča. APS za mlajše mladince in mladinke velja za eno izmed množičnejših atletskih prireditev in tako je bilo tudi tokrat, ko se je na slovenjgraškem stadionu zvrstilo 719 štartov v 20 moških in 20 ženskih disciplinah. Ne le, da atletom in atletinjam motivacija ni upadla, izjemni dosežki so dokaz, da so ves čas predano in skoncentrirano trenirali.


Atletski klub Slovenj Gradec je tekmovanje prevzel nenačrtovano, in sicer po odpovedi prvotno izbranega izvajalca atletskega kluba iz Domžal, kjer je bilo tekmovanje po koledarju Atletske zveze Slovenije predvideno že v maju. Že tako izjemno kompleksna organizacija je bila tokrat še zahtevnejša zaradi spreminjanja ukrepov v povezavi z epidemijo. Pri sami izvedbi je sodelovalo 91 oseb. Največ je bilo atletskih sodnikov, ki so svoje naloge na disciplinah opravili odgovorno in zanesljivo in s tem zagotovili pogoje za izvedbo v skladu z atletskimi tekmovalnimi pravili. Z vso resnostjo so k izvedbi pristopili tudi ostali sodelujoči. 

 

Čestitke gredo tudi športnikom AD Bled ( Suzi Grilc, Ana Žvan , Ažbe Prezelj, Maks Sitar), ki so tekmovali v teku na 100m . Vsi so skoraj za pol sekunde izboljšali svoje osebne rezultate kar pomeni , da so trenirali dobro in zavzeto. V tako strnjeni in izenačeni konkurenci imajo taki dosežki še večjo veljavo. V juliju naš čaka še državno prvenstvo.za mlajše mladince v Novi Gorici ( 11.7 ) in 18.7 še državno prvenstvo za starejše mladice v Novem mestu.

AD Bled vsem iskreno čestita.

Oglejte si tudi