Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
22°C
12°C
PET.
22°C
12°C
Deli
7188

Zlato priznanje za dosežke v minulem letu

Športna zveza Ajdovščina je v dvorani prve slovenske vlade podelila priznanja za izjemne dosežke ajdovskih športnikov v lanskem letu. Plesni center ADC je prejel zlato priznanje za bronasto medaljo na lanskoletnem evropskem prvenstvu v hip hopu s člansko formacijo. Enako nagrado si je prislužila Nina Ukmar, članica ADC, ki je na omenjenem prvenstvu med solisti postala evropska prvakinja.

Plesni center ADC je bil nedavno nagrajen tudi na državnem nivoju. Plesna zveza Slovenije jim je podelila bronasto priznanje tudi za uspeh na svetovnem prvenstvu, kjer so s formacijo Presha osvojili 5. mesto. Vendar največja plesna družina na Goriškem in Vipavskem pod vodstvom karizmatične voditeljice Alice Stojko Saliu ter trenerjema Alešem Trdinom in Niko Burazer ne počiva na lovorikah. Sredi aprila so v najhujši konkurenci Sarajevskega mednarodnega plesnega festivala plesalci ADC dosegli izvrstne rezultate. Tekmovali so v konkurenci HIP HOP, ki ima vedno največje število prijavljenih, pa tudi kvalitetnih plesalcev.
Tim Vodopivec je med pionirji pokoril vso konkurenco, Katjuša Gorkič in Evelin Bajc sta med 80 pari priplesali 2. mesto, enak uspeh sta dosegla Lana Gorkič in Nick Keber, z bosanske prestolnice pa sta se s odličnim šestim mestom vrnila Zala Drofenik in Neja Keber v članski kategoriji.
Mladinska formacija v sestavi
Anja Maleševič, Ema Slokar, Tjaša Pegan, Tinkara Kobal, Mariša Novinc, Nick Keber, Tim Vodopivec, Tjaž Kovač, Elin Trobec, Katjuša Gorkič, Evelin Bajc, Ana Čebron, Neža Vrtovec, Lana Pizzoni, Zarja Pelicon, Nina Princes, Zoja Volk, Urška Žgavec, Laura Čibej, Tija Batič, Nikki Černigoj in Maja Andlovec je osvojila odlično 3. mesto.
Prav tako si je bronasti lesk odličij priplesala članska formacija v sestavi
Gaja Podgornik, Amina Rebek, Mija Ostojič, Anja Pertovt, Maruša Leban, Anika Kožuh, Zala Drofenik, Fozia Saliu, Ahaji Saliu, Sanja Stibilj, Brigita Kuštrin, Tara Pahor, Elena Oraščanin, Ana Kobler, Kostja Komel Nardin, Hana Komel Nardin in Neja Jereb.


Plesni vikend z zlatimi damami

Plesni center ADC vsako leto za osmi marec organizira tudi plesni vikend s plesnima skupinama Štorovke in Ajda. Letos so se z zlatimi damami razvajali v Termah Tuhelj. Seveda je bil vikend intenzivno plesno obarvan, saj so se naučili novo koreografijo in nastopili pred hotelskimi gosti, dodatno kondicijo pa so nabirali tudi s plavanjem.

Celotna ekipa ADC (Brigita Kuštrin, Anja Pertovt, Maruša Leban, Nina Ukmar, Tine Bodiroža, Martin Marc, Maruša Praček, Danijel Mutič, Aleš Trdin, Nika Burazer, Anaia Alilovski - Žagar, Matej Filipič,Manca Kržišnik in Alice Stojko Saliu)se veseli novih plesnih dogodivščin in že napoveduje nove uspehe saj vsakodnevno vztrajno pridno trenirajo.

Organizirajo plesne vikende, pripravljajo področno tekmovanje Šolski plesni festival v sodelovanju s PZS ter osnovno šolo Dobravlje, ter snujejo načrte za plesno prihodnost...
DL

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi