Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Zaključek sezone 2018 in druženje ob dirkalnikih

Kljub vremenskim razmeram, ki smo jih bili deležni na rally-ju v Idriji, smo lahko oba dneva spremljali odlične nastope tekmovalcev AK Ajdovščina motorsport.

Koren Tine in Medvešek Tjaša sta navduševala z že zelo znanim Zastavinim dirkalnikom. Že od začetka svoje dirkaške sezone sta Tine in Tjaša kazala trdno voljo in vse se je iz dirke v dirko bolj obrestovalo. Kljub nekaj težavam z dirkalnikom, sta s ponovno zmago pokazala, kako se vozijo prvaki v Yugo Pokalu.
Martin Štucin, voznik edinstvenega dirkalnika Škoda Felicia Kit Car je skozi zadnjo dirko sezone zgolj še potrdil, da upravičeno zaseda prvo mesto v skupnem seštevku državnega prvenstva za vozila divizije 1. Skozi celotno sezono smo ob pogledu na njegove prednosti pred konkurenco po večini lahko rekli kar, 'on je klasa zase', saj ni bil le konkurenčen svoji diviziji temveč tudi mnogo kateremu tekmovalcu z močnejšim avtomobilom. V Idriji sta si s sovoznikom Maver Gregorjem privozila skupno 3. mesto in dokazala svojo konstantnost in odličnost.
Z odličnimi nastopi nam je dirko popestrila tudi ekipa z našim sovoznikom Kristjanom Prelazom, ki je ponovno sedel v Volkswagnovem dirkalniku ob Lampe Alenu. Z le nekaj sekundami zaostanka sta dirko zaključila na 4. mestu divizije 1. Ob začetku letošnje sezone smo bili deležni povratka Štrancar Kristjana in Kogej Marije, ki smo ju letos nekajkrat spremljali v njunem novem dirkalniku MG ZR 105. Skozi celotno dirko v Idriji sta pokazala nekaj odličnih predstav, vse do zadnje hitrostne preizkušnje, kjer sta žal odstopila.
V Idriji smo srečali tudi ekipo z našo sovoznico Kobal Rebeko, ki že nekaj let bere ovinke Buh Domnu v dirkalniku Peugoet 205 1.3 rallye. Sam sobotni del voženj se je za ekipo odlično iztekel, a so se žal že na prvem HP v nedeljo pokazale njima že znane težave. Kljub temu je ekipa HP Dole 1 uspešno zaključila vožnjo in naposled zaradi nastalih težav predčasno zaključila s tekmovanjem.
V tej sezoni se je pravi preobrat zgodil v ekipi Marjan KobalBogdan Franetič. Voznik in sovoznik sta karnekajkrat zamenjala sedeže v njunem dirkalniku VW Polo in dirko uspešno zaključila.
Z nami pa je bila še ena legendarna ekipa, ki se sama velikokrat poimenuje kot 'najtežja ekipa na startu', z voznikom Potrata Matijo in sovoznikom Nabergoj Markotom. Kljub težavam z avtomobilom se je ekipa z ogromnim nasmehom na obrazih uspešno prebila vse do cilja.
Iskrene čestitke vsem ekipam za vse dosežene rezultate, izpolnjene cilje in dosežene sanje in seveda najlepša hvala, da smo bili lahko del vaše zgodbe in vaših voženj. S pomočjo odličnih rezulatov ekip, smo si skozi celotno sezono privozili kar nekaj odličnih mest, kar nekaj točk, ki so se lepo nabirale. Na podlagi teh točk je klub
AK Ajdovščina Motorsport v sezoni 2018 skupno v kategoriji Rally zasedel odlično 3. mesto!
Nekateri tekmovalci so se pretekli vikend že udeležili zaključne slovesnosti, Večera prvakov, kjer je potekala podelitev pokalov in priznanj najbolj zaslužnim.

Ob zaključku odlične sezone pa vas vabimo, da se nam pridružite tudi 22. decembra, ko se bomo še zadnjič letos predali druženju ob vonju bencinskih hlapov. Vsi lepo vabljeni na parkirišče Avto Krke, pred Sena barom, od 14h dalje. Deležni boste razstave nekaterih dirkalnikov vipavske doline. Sledilo bo druženje ob jedači in pijači ter obujanju foto in video spominov sezone.

AK Ajdovščina Motorsport

Foto: Lea Štravs, Branko Frelih in Marko Stopar

Oglejte si tudi