Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
17°C
7°C
Oceni objavo

Za iskriv otroški nasmeh

V prazničnem decembru smo se strokovni delavci v Otroškem vrtcu Ajdovščina, enota Ribnik odločili, da otroke v potrošniškem času spodbudimo k razmišljanju in zavesti o njihovem lastnem prispevku k dobrodelnosti; kaj lahko sami naredijo, da osrečijo druge otroke. Otroci so se spraševali, koga bi obdarili s svojimi igračami. Skupaj smo prišli na idejo, da bi zbirali igrače za pediatrični oddelek v Šempetrski bolnišnici in k sodelovanju povabili otroke in njihove starše. 

V pogovorih v vrtcu so nam otroci zaupali svoje izkušnje, ko so kakšen dan ali več preživeli v bolnišnici in se igrali z igračami, ki jih imajo tam na voljo. Prav zaradi konkretnih izkušenj bivanja v bolnišnici so se otroci lažje ločili od svojih igrač in jih podarili. Odziv otrok in staršev je bil v tednu zbiranja zelo dober in zbrali smo veliko dobrih in kvalitetnih igrač za otroke vseh starosti: didaktične igrače, družabne igre, sestavljanke, knjige, vozila in glasbila. 

Strokovni delavci v vrtcu smo se razveselili vseh igrač in smo hvaležni za uspešno sodelovanje s starši. Otroci so na ta način razvijali občutek za sočloveka in možnosti, kako lahko z malo dobre volje nekoga osrečijo. Zaposleni v bolnišnici in otroci so nam bili ob dnevu predaje daril, v četrtek, 19. decembra, zelo hvaležni in so darila z veseljem sprejeli. 

 

Otroci in vzgojitelji iz skupin: Zelene pike, Rdeče pike, Modre pike, Rumene pike

Oglejte si tudi