Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Vino je potrebno razumeti takšno kakršno je

Zadnje čase lahko opazimo, kako so vipavski vinarji vedno več omenjeni kot prejemniki različnih nagrad. S ponosom lahko rečemo, da ima Vipavska dolina ogromno dobrih in odličnih vin, ki konkurirajo ostalim ter tako pripomorejo k njeni prepoznavnosti.

Tudi na 21. festivalu vin, ki je med 15. in 16. novembrom potekal v Ljubljani, so se s svojimi vini predstavili različni vinarji iz naše doline. S svojimi brbončicami, so obiskovalci lahko okusili preko 500 slovenskih in tujih vin.

Med omenjenimi vini, pa sta prav posebno mesto zasedli vino barbera (2014) in zvrst Matura vinarja Mirana Kavčiča iz vasi Brje na vipavskem. Svoja vina predstavlja in prodaja pod znamko San Mártin. Vino je prejelo 1. mesto, zvrst pa 3. mesto med najbolje ocenjenimi rdečimi vini. Podobno vino, samo da je bilo letnik 2011, je pred štirimi leti bilo izbrano za županovo vino občine Ajdovščina.

Nagradi, sta pohvala za ves trud in energijo, ki sta vložena v vseh teh letih ter spodbuda za naprej. Kot vinar Miran sam pravi: ˝Dobro vino lahko naredimo s pomočjo učbenika, za vrhunsko vino je potrebno že malo znanja, za velo vino pa je potrebno vložiti tudi srce in dušo.˝

Iskrene čestitke.

Oglejte si tudi