Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Veselimo se počitnic!

Na Medobčinskem društvu prijateljev mladine Ajdovščina tudi letos pripravljamo zanimive aktivnosti v času zimskih počitnic, ki bodo na našem koncu v zadnjem tednu februarja. V Hiši mladih v Ajdovščini bomo organizirali ustvarjalne delavnice, en avtobus otrok in mladih pa bomo peljali že na tradicionalni izlet v vodno mesto Atlantis in Kolosej. Veseli smo, da še vedno obstajajo družbeno odgovorna podjetja, ki rada sodelujejo z nami in nam pomagajo pri uresničevanju našega poslanstva. Mladim bo na enodnevnem izletu na Kaninu predstavljeno delo na visokogorskem smučišču, hribolazenje v zimskih razmerah, jadralno padalstvo, čas pa bo hitro minil tudi ob sankanju in igrah na snegu.
V sodelovanju z Medobčinskim društvom prijateljev mladine za Goriško in Zvezo prijateljev mladine Slovenije pa bo 10 otrok z manj priložnostmi iz naše in vipavske občine zimovalo v Domu Triglavska roža v Trenti. Malce oddiha po napornih šolskih dneh ne škodi.

V februarju je naša mlada prostovoljka Milica Grujić, ki nam je v lanskem letu z veseljem pomagala pri vodenju ustvarjalnih delavnic in animaciji otrok na letovanjih, dobila priznanje za Naj mlado prostovoljko v občini Ajdovščina v okviru natečaja »Prostovoljstvo je kul!«. Omenjeni natečaj je organiziral Mladinski svet Ajdovščina. Ponosni smo na mlade, ki svoj čas, energijo in znanje namenjajo za prostovoljsko delo. V svoje vrste tekom celega leta vabimo nove prostovoljce. Pridružite se nam.

Že trinajsto leto zapored smo se vključili v Niveino akcijo – Podarite nam modro srce, s katero otrokom iz socialno šibkejših okolij pomagamo do izobrazbe. Nivea bo v učni sklad namenila 20.000 evrov za štipendije srednješolcem. Veseli smo, da 7 mladih iz našega okolja že prejema štipendijo Nivea. Vrtce, šole, druge vzgojno-izobraževalne ustanove in posameznike vabimo, da nam pomagate pri oblikovanju src in promociji dobrih del. Več o akciji na Niveini spletni strani.

V teh dneh se zavzeto pripravljamo na 29. medobčinski otroški parlament, ki bo 7. marca v prostorih Občine Ajdovščina. Mladi parlamentarci bodo razpravljali o šolstvu in šolskem sistemu, povabili bomo tudi zanimive goste, ki bodo popestrili diskusijo mladih. V našo pisarno je posijala pomlad z barvitimi likovnimi in drugimi deli na natečaju »Evropa v šoli«. Naše društvo je pri omenjenemu natečaju regijski koordinator. Mladi so v letošnjem šolskem letu izrazili svojo ustvarjalnost na temo »Snemimo roza-modra očala: Ustvarjajmo družbo enakih možnosti in priložnosti za dekleta in fante«. V kratkem načrtujemo tudi razstavo njihovih del. Naj vas in nas čim prej razveselijo topli pomladni žarki vam želimo z Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina.


Urška Brežnjak

Oglejte si tudi