Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Uspešen začetek sezone za ajdovske BMX kolesarje

Člani in članice ajdovskega kolesarskega klub Črn trn, ki tekmujejo v kolesarski disciplini BMX, imajo za seboj že pestro pomladno sezono. Začeli so jo na tekmi evropskega pokala v Veroni, nadaljevali pa s tekmami pokala Alpe Adria, v italijanskem Rivignanu in Mariboru.
Na prvi dve dirki letošnjega evropskega pokala v disciplini BMX race so se odpravili trije ajdovski kolesarji Tim Rovtar, Maxim Jazbar in Nik Prek. Na startu v BMX Olympic Areni Verona se je zvrstilo kar 931 tekmovalcev in tekmovalk iz več kot 40 držav sveta. Slovenska BMX scena je žal še zelo majhna in se težko kosa z evropsko elito. A vseeno velja pohvaliti fante, ki se ne ustrašijo tekmecev in se z njimi borijo po najboljših močeh.
V kategoriji dečkov starih do deset let je Nik Prek pokazal odlične vožnje, se oba dneva uvrstil v četrtfinale, predvsem v soboto pa je bil zelo blizu polfinalu, torej nastopu med 16. najboljšimi. Maxim Jazbar je v kategoriji do 12 let nastope končal v kvalifikacijah, Tim Rovtar pa je med dečki do 13 let ponovno dokazal, da je blizu evropskemu vrhu, saj je oba dneva nastopil v četrtfinalu.

BMX kolesarji ajdovskega kluba Črn trn so se udeležili tudi prve postaje pokala Alpe Adria, ki je potekala v italijanskem Rivignanu. Kljub dežju, vetru in mrazu so se odlično odrezali, velja pa izpostaviti dve zmagi Janija Volka v kategoriji Cruiserji. Tudi ostali mlajši člani Črnega trna so se odlično spoprijeli z močno konkurenco in težkimi razmerami. Na stopničke se je v nedeljo uspelo prebiti še Timu Rovtarju (kategorija 13 in 14 let) in Niku Preku (kategorija 9 in 10 let). Tim se je veselil drugega mesta, Nik pa tretjega.

Uspešna je bila tudi druga postaja pokala Alpe-Adria BMX. Mariborski BSX Racing Team je že sedmo leto zapored gostil slovensko-italijansko-avstrijsko-madžarski pokal v disciplini BMX race. 117 tekmovalcev iz Slovaške, Madžarske, Avstrije in Slovenije se je pomerilo na prvi slovenski BMX progi. Številčna ajdovska zasedba se je ponovno odlično odrezala. Na stopničke so tokrat stopili: Tim Rovtar, Jani Volk, Rok Bajc in Peter Dovžak. Tudi ostali tekmovalci in tekmovalka so se dobro odrezali in dokazali, da se lahko kosajo z močno konkurenco, čeprav so z mnogimi v precej podrejenem položaju, saj Ajdovščina žal (še vedno) ne premore prave BMX proge. Birokratski mlini, tako na Občini Ajdovščina, kot tudi na ministrstvu, meljejo namreč zelo počasi. Zato je čutiti precej pomanjkanja pri procesu treninga, a z dobro voljo se da marsikaj nadoknaditi.

Matjaž Jazbar

Oglejte si tudi