Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
6°C
PET.
16°C
5°C
Oceni objavo

Tri zmage na BMX tekmi v Mariboru

V soboto in nedeljo sta bili v Mariboru na sporedu tretja in četrta preizkušnja BMX pokala Alpe Adria. Tekmi sta se odlično razpletli za člane ajdovskega Črnega Trna. Žan Godina je v nedeljo dosegel zmago v elitni konkurenci, med dečki do 13 let, pa si je oba dneva konkurenco pokoril Tim Rovtar.
Organizatorju, BSX Maribor, je kljub slabi vremenski napovedi čez vikend na mariborski BMX progi uspelo izpeljati tretjo in četrto dirko pokala Alpe – Adria BMX 2018, ki poteka še v Avstriji, Italiji in na Madžarskem. Tokrat je v Mariboru nastopilo več kot 100 tekmovalcev in tekmovalk.

Močno je bilo zastopano tudi ajdovsko kolesarstvo saj je rumeno – črne barve Črnega Trna zastopalo kar devet mladih BMX tekmovalcev. Najbolj prestižno zmago za Črn Trn je v elitni in najmočnejši konkurenci dosegel Žan Godina, ki je v nedeljo premagal prav vse konkurente in se zasluženo veselil lepega uspeha. Blizu mu je bil že v soboto, a se je na koncu moral zadovoljiti z drugim mestom. Godina je tako potrdil status trenutno številke ena v slovenski BMX sceni.

Brez konkurence pa je bil oba dneva Tim Rovtar, v kategoriji dečkov do 13 let je slavil tako v soboto kot tudi v nedeljo. Po dveh drugih mestih v Rivignanu, Rovtar nadaljuje uspešno sezono in bo tudi v prihodnje močan adut ajdovske in slovenske BMX ekipe. Tudi ostali člani Črnega Trna so v Mariboru dobro nastopili in prikazali precej znanja v konkurenci, ki ima sicer na voljo mnogo boljše razmere za trening kot pa ajdovski tekmovalci. Finale sta si privozila še Beno Batič in Nik Prek, blizu najboljšim pa so bili tudi Maxim Jazbar, Tine Dovžak, Ožbej Golja, Vito Plahuta in David Zabukovec.

Oglejte si tudi