Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Mladinski tabor na planini Razor

Letošnji tabor je potekal na planini Razor. Prvi dan smo udeleženci - mladi planinci, težko lezli na cilj.

Ko smo končno prisopihali na vrh, je vse prevzel razgled. Vse naokoli so se razprostirali travniki, polni rož, ter hribi, ki so se dvigovali visoko nad kočo. Seveda pa na taboru nismo bili le zaradi razgleda, ampak tudi zaradi hribov. Tako smo se odpravili na Migovec, Vogel in preval Globoko. Na trenutke nam je strmina povzročala preglavice, a smo z dobro voljo premagovali ovire. Po pohodih smo bili utrujeni, vendar so vodniki iz nas vedno uspeli izvleči še kaj veselja in moči, da smo prišli na različna zanimiva predavanja. Za nas so jih pripravili jamarji, gorski reševalci in astronomi. Imeli smo tudi orientacijski tek in likovno delavnico. Risali smo pravila obnašanja v naravi in ugotavljali, kako najbolje privarčevati elektriko in vodo. Zabave pa še ni bilo konec, saj smo se igrali igro skriti prijatelj in tabor ima talent. Tabor je bil zabaven, ker so se nam pridružili mladi planinci iz PD Tolmin, ki so poskrbeli za prisrčno vzdušje.

Zadnji dan so k nam na planino prišli tudi starši. Prevzeti nad lepoto narave so se z nami povzpeli na planino Kal. Po skupnem kosilu smo se odpravili proti domu.

Letošnji tabor je bil vsem zelo všeč. Z nekaterimi mladimi planinci se srečujemo že nekaj let in se veselimo skupnih dogodivščin. Postali smo pravi prijatelji.

Nasvidenje na planinskem taboru drugo leto.


Lea Vodopivec

Oglejte si tudi