Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
31°C
18°C
JUTRI
31°C
17°C
8549

Veteranski malonogometni turnir v Dobravljah

Športna dvorana osnovne šole Dobravlje je bila v soboto, 10. marca 2018, prizorišče tradicionalnega mednarodnega turnirja veteranov NK Primorje v malem nogometu (futsalu). Na tamkajšnjem parketu so se potili in uživali veterani kar trinajstih ekip. Igralci so pokazali vse svoje razkošno nogometno znanje in zavidljivo borbenost. Zmago so si zasluženo priigrali veterani Kix-ov.

Na turnirju so bile ekipe razdeljene v štiri predtekmovalne skupine, iz katerih sta se po dva najboljša uvrstila v četrfinale, nato pa so igrali na izpadanje do končnega zmagovalca.

V četrfinalu so bili tako gostitelji, ekipa veteranov Primorja, boljši od ekipe Malega Lošinja (Hrvatska) z 2:0. Golnik je premagal ekipo Rakeka s 4:1, KIX veterani so ugnali Okrepčevalnico Žbogar s 3:0, Vipava pa Šempeter z rezultatom 1:0.

Polfinala sta bili izredno izenačena, saj sta se obe tekmi končali z 1:0. KIX so premagali Primorje, Golnik pa Vipavo. V streljanju kazenskih strelov za končno 3. mesto so bili Vipavci zbranejši in srečnejši od gostiteljev, v tekmi za lep pokal in prvo mesto pa so bili nekdanji malonogometni prvoligaši KIX boljši od Golnika z rezultatom 4:0.

Končni vrstni red je bil tako: 1. KIX veterani, 2. Golnik, 3. Vipava in 4. Veterani NK Primorje. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran član zmagovalne ekipe Alen Džuzdanović, najboljši strelec je bil Simon Guzić iz ekipe Sveti Peter, najboljši vratar pa vratar gostiteljev Juliano Jukić.

Na koncu je sledilo še prijateljsko druženje nogometašev, kar je bil tudi namen turnirja. Pohvaliti je treba tudi organizatorje turnirja, domače Veterane Primorja, ki so se res potrudili, da je turnir zelo lepo uspel. Pravijo, da se bodo videli spet naslednje leto.
Primož Brecelj

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi