Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
14°C
JUTRI
15°C
10°C
Oceni objavo

Mlade Mlinarke zmagovito na 8. Koper Cupu

Mlajše deklice ŽRK Mlinotest Ajdovščina so velikonočni vikend preživele na slovenski obali, kjer so se udeležile močnega mednarodnega rokometnega turnirja Koper Cup. Mlade Mlinarke so nastopile v treh starostnih kategorijah (letnik 2011, 2012 in 2013) in se domov vrnile s prav toliko pokali za prvo mesto. Še več, vse tri ekipe so tekmovanje, ki se ga je samo v ženski konkurenci udeležilo 38 ekip iz evropskih šestih držav, končale brez poraza.

Mlajše deklice A (letnik 2011) so pod vodstvom Marka Cenciča najprej ugnale vrstnice iz Slovenije, Francije, Avstrije in Italije. Na odločilni tekmi so po borbeni igri s 15:13 premagale še slovaško ekipo MHK Bytča.

Mlajše deklice B (letnik 2012) so bile v predtekmovanju boljše od konkurence iz Slovenije in Avstrije. V finalu jih je čakala avstrijska ekipa GKL Krems Langenlois, ki so jo varovanke Marka Cenciča odpihnile s 13:3.

Mlajše deklice C (letnik 2013) so nastopale v mini rokometu. Preko skupinskega dela so se z zmagami proti vrstnicam iz Slovenije, Francije in Avstrije prebile v finale, kjer so bile pod vodstvom Anje Bratina z 18:8 prepričljivo boljše od ŠD Jadran Bluemarine HK.

Mlade Mlinarke so tekmovalni vikend na obali izkoristile tudi za sklepanje novih prijateljstev, spodbujanje klubskih soigralk ter obisk kina. »Glavni namen turnirja je nabiranje izkušenj, saj smo se v kratkem času srečali z ekipami, ki gojijo različne stile igre. Veseli naju, da smo naloge opravili z odliko, kar bi bilo brez bučne podpore s tribun zagotovo težje. Dekleta velja pohvaliti tudi za športno obnašanje skozi celoten turnir,« sta misli strnila oba trenerja.

Oglejte si tudi