Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
10°C
3°C
JUTRI
8°C
6°C
Deli

Prostovoljci v Domu starejših Ajdovščina

V Domu starejših občanov Ajdovščina so prostovoljci in njih delo stalnica že skoraj 20 let. Prostovoljci – voditelji socialnih skupin so se poleg lastnega interesa za delo s stanovalci izobrazili v okviru aktivnosti Zveze za socialno gerontologijo Slovenije. Delo prostovoljcev v Domu je tedensko srečevanje stanovalcev z voditelji v Domu.

Na srečanjih se pogovarjamo o delu in življenju članov skupin, o bivanju v Domu, načrtih tako osebne narave, pa tudi o načrtih prostovoljnih dejanj. V domu deluje osem skupin za samopomoč skozi vse leto, le poleti imamo voditelji kot tudi člani skupin počitnice. Vsako leto gredo skupine na izlet, ki ga omogoči vodstvo Doma. Obiskali smo že veliko slovenskih krajev in znamenitosti, kot npr. Antonijev rov v Idriji, likovno kolonijo na Sinjem vrhu, tehnični muzej v Bistri, Lipico, Most na Soči, mozaik v cerkvi v Vrhpolju, dvorec Zemono ipd.

Seveda se z leti fizična moč oskrbovalcev spreminja in to onemogoča še več skupnih izletov. Člani se tudi duhovno poslavljamo od preminulih s prižiganjem svečke in obujanjem dela v življenju umrlega.

Po adaptaciji zgradbe Doma imajo skupine možnostše boljšega dela in dejavnosti v večnamenskih prostorih. V Dom pa prihajajo tudi prostovoljci-učenci gimnazije, likovni pedagogi, voditeljica psička in drugi.

Čutimo potrebo, da širši lokalni skupnosti vsaj z imenom povemo, kdo so voditelji; Martina, Ada, Antonija, Danica, Ljuba, Hermina, Mojca, Štefan, Nada, Marija, Vlasta, Nevenka, Dragica, Nives.

Želimo, da bi v Dom pridobili še nove prostovoljce in vse tiste ljudi dobre volje, ki jih bodo vse lepo sprejeli v delovni terapiji Doma.

 

Delovna terapija in prostovoljec

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij