Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

DANES
10°C
3°C
JUTRI
8°C
6°C
7220

Primorci beremo 2018

V Lavričevi knjižnici smo spet postavili na polico 75 knjig slovenskih avtorjev po izboru primorskih knjižničarjev in tako že dvanajsto leto začeli s projektom Primorci beremo, ki ga pripravlja deset primorskih knjižnic.

Tudi letos je nekaj priporočenih knjig izpod peres avtorjev iz vipavske doline. Ker se letos spominjamo 100-letnice konca prve svetovne vojne, nas bo v tisto leto popeljala knjiga Danila Lokarja Leto osemnajsto. Potem je tu knjiga Nataše Konc Lorenzuti Bližina daljave, pa Simona Semenič Me slišiš?, Neli Kodrič Filipič Povej mi po resnici, Erika Brajnik Naturopatski priročnik, in pesniška zbirka Slepomišnice z ilustracijami Polone Kunaver Ličen in Davida Lična.

Vabimo vas, da se z branjem ponujenih knjig pridružite našemu primorskemu bralnemu projektu. V osrednji knjižnici v Ajdovščini, v krajevnih knjižnicah v Vipavi, Podnanosu, Dobravljah in na Potujoči knjižnici so knjige letošnjega seznama že pripravljene, da si jih izposodite. Da se boste lažje odločili, smo pripravili tudi kratke vsebine predlaganih del. Če pa bo vaša izbrana knjiga izposojena, si jo kar rezervirajte, da boste lažje prišli do nje. In ne pozabite vzeti tudi posebnega bralnega znamenja (kazalke), na katerega boste zapisali svoje podatke in tudi kaj o knjigi, kaj vam je bilo všeč pa tudi kaj vam v prebranem ni bilo povšeči.

Tako kot vsako leto bomo na zaključni prireditvi z znanim gostom vsem, ki boste prebrali vsaj pet proznih del in eno pesniško zbirko, podelili priznanja in knjižno nagrado.

Vabimo vas, da se vključite v veliko družino primorskih bralk in bralcev projekta Primorci beremo 2018 in se veselimo vašega obiska v naši knjižnici!

Zdenka Žigon

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij