Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
9°C
3°C
PET.
8°C
6°C
8409

Pregled dela v prvih treh mesecih 2018

Za nami so zelo pestri prvi trije meseci leta 2018. Izvozili smo na 60 različnih intervencij, od prometnih nezgod, dimniških požarov in burje. Pomoč občanom smo nudili še pri prenosu obolele osebe iz višjih nadstropji, odpiranju vrat v stanovanja in vozila ...

Poleg intervencij in rednih vaj, ki jih izvajamo znotraj gasilske enote, smo se udeležili izobraževanja za gašenje požarov v večstanovanjskih stavbah 'Modul C' v gasilski šoli na Igu. Na izobraževanju so gasilci obnovili in spoznali novosti o gašenju notranjih požarov, reševanju, prezračevanju, odvodu dima in toplote iz prostorov v stanovanjskih stavbah ter vodenju enot. Največji poudarek na izobraževanju je bil na vodenju večje skupine gasilcev pri požarih v več stanovanjskih stavbah, razdelitvi same intervencije na več sektorjev, postavitve notranjega vodje v stavbi, komunikaciji med napadalnimi skupinami, koordinacija izvajanja vseh postopkov (gašenja, prezračevanja, reševanja ljudi,).

Kot GEŠP enota - gasilska enota širšega pomena opravljamo tudi intervencije reševanja na vodi. V zadnjih dneh marca so trije zaposleni opravili vstopni test plavalnih sposobnosti, ki zajema plavanje na dolžini 100m v času dveh minut, plavanje na dah pod vodo v dolžini 20m in plavanje na mestu z rokami nad glavo eno minuto. Vstopni test zahteva dobro psihofizično pripravljenost in redno kondicioniranje plavalnih sposobnosti. Želimo jim, da bi program uspešno opravili in tako, z novo pridobljenim znanjem in izkušnjami, doprinesli k varnosti občanov.

Začenja se obnova hitre ceste na odseku med Selom in Vipavo, zato vse udeležence v prometu opozarjamo, da se ob nesrečah in zastojih vedno pravilno razvrščajo in tako ustvarijo prost reševalni pas, saj le na takšen način omogočijo vozilom reševalnih služb hitro in varno posredovanje.
Blaž Mlečnik

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij