Logo MojaObčina.si

Ajdovščina

JUTRI
7°C
0°C
PET.
7°C
-2°C
8508

Otroci nas potrebujejo

Vseslovenska akcija 'Otroci nas potrebujejo' nosi pri nas podnaslov 'Da bo korak v šolo vesel', zato vabimo, da se nam pridružite.

Med nami so družine, ki se iz različnih vzrokov pred začetkom šolskega leta znajdejo v stiski. Pri Karitas ne čakamo, da se bo to zgodilo prvi šolski dan, temveč že v začetku junija začnemo z zbiranjem in razdeljevanjem šolskih potrebščini. K pomoči smo povabljeni vsi, še posebej pa z akcijo Pokloni zvezek nagovarjamo vrtce in šole. Namen tega ni le zbiranje, temveč povabilo otrokom in mladim k čutenju s sovrstniki, posledično pa k solidarnosti. Večina vrtcev ter matičnih in podružničnih šol v občini Ajdovščina in Vipava je že v preteklih letih sodelovala v projektu Pokloni zvezek in dopisnice s sporočili, kjer so otroci neznanemu prijatelju napisali dobro misel, so pravi biseri dobrodelnosti. Morda samo ena zgodba, ki nagovarja otroke širom Slovenije, dogaja pa se prav pri nas:

Mama živi sama s tremi otroki, od katerih je eden predšolski, dva pa hodita v osnovno šolo. Trenutno je mama v postopku ločitve, zaradi nevzdržnih razmer. Otroci težko prenašajo ločitev svojih staršev, kar se odraža v uporu, nekomunikaciji in zapiranju vase. Težko vzpostavijo kontakt še posebej najmlajši. V ospredju je tudi materialna revščina, saj je mama  brezposelna….

Tudi ta družina bo med več kot 200 družinami na našem področju dobila pomoč. Zato bomo v prostorih Karitas z veseljem sprejeli še dobro ohranjene šolske torbe, peresnice in druge pripomočke. Svoj dar pa lahko nakažete na TRR Karitas vipavske dekanije SI56 0475 1000 0867 279, namen: Pomoč otrokom. Za vse, ki rabijo pomoč pa smo prostovoljci Karitas na razpolago v Ajdovščini, na Vipavski 11.

Jožica Ličen

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij