Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
7°C
ČET.
16°C
6°C
Oceni objavo

Tudi letos je na MDPM Ajdovščina živahno in veselo ...

Društvo je organiziralo in izpeljalo dve letovanji v Nerezinah na Malem Lošinju (od 23. do 30. junija in od 8. do 18. julija), ostali dve letovanji v Piranu pa bo izvedlo proti koncu julija in v začetku avgusta (21. do 31. julija in od 31. julija do 7. avgusta).
Otroci in spremljevalci, ki so se udeležili prvih dveh letovanj v počitniškem naselju ZPM Krško Bučanje na Malem Lošinju, so bili nad morskim oddihom navdušeni. Nerezine so namreč primeren kraj za astmatike in alergike, saj so plaže, igrišča in sprehajalne poti v neposredni bližini borovega gozda, ki blagodejno vpliva na dihala. Počitnice v Nerezinah pa niso bile le oddih za okrepitev telesa in duha, ampak tudi razgibano letovanje, ki je ob ustvarjalnih delavnicah vzpodbujalo kreativnost otrok, ob različnih športnih in dugih igrah pa tudi njihovo telesno aktivnost, ki je pomembna za zdrav telesni razvoj. Ravno tako sproščujoče in veselo bo tudi v Piranu.

V času, ko so nekateri čofotali v slani morski vodi, pa so se drugi zabavali in ustvarjali na sedežu društva v prostorih Hiše mladih v Ajdovščini, v osnovni šoli v Vrhpolju in v prostorih KS Gojače - Malovše. V Ajdovščini so pod mentorstvom izkušenih mladih prostovoljk otroci  izdelovali različne umetnine, v katerih se je ravno tako čutil navdih morja in poletja. Izpod pridnih prstkov so nastali morski akvariji, poletni okvirji za slike, morske deklice, klobuki, knjižna kazala, hobotnice, ribe ... za posladek pa celo čokoladne kroglice.

V tednu od 8. do 12. julija so se otroci veselili na mivki v grajskem vrtu, kjer so imeli poleg delavnic tudi športne in druge 'mivkaste' poletne igre in so bili ob zaključku nagrajeni s knjigo.

Ponovne ustvarjalne delavnice bodo v grajskem vrtu potekale v tednu od 19. do 23. avgusta 2013, v Malovšah pa od 26. do 29. avgusta 2013. Otroci, vabljeni!

 

Sara Šorc, MDPM Ajdovščina     

Oglejte si tudi