Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Program Dobro sem

29. in 30. januarja 2016 je v Kranjski Gori potekalo izobraževanje trenerjev za izvajanje programa DOBRO SEM. Nacionalni koordinator programa, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, je ZMP Ljubljana Moste-Polje. Usposabljanja sva se udeležili tudi prostovoljki Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina, ki bova program v okviru nacionalne mreže trenerjev izvajali v našem lokalnem okolju.

Program je namenjen ozaveščanju posameznikov, da bodo lažje obvladovali svoja duševna stanja. Predvsem je namenjen srednješolcem ter mladim brezposelnim v starosti od 18 do 30 let, ki se soočajo s socialno ter finančno negotovostjo. Vanj pa se lahko vključijo tudi dolgotrajno brezposelni starši mladoletnih otrok, ki se znajdejo v socialno-ekonomski stiski.

Na skupinskih srečanjih bomo trenerji uporabnike ozavestili o pomenu duševnega zdravja in dobrega počutja. Pomagali jim bomo razviti osebne sposobnosti in veščine, s pomočjo katerih bodo lažje reševali probleme in konflikte. Z udeležbo na delavnicah ozaveščanja svojih čustev, misli, želja in spoznavanja vzrokov svojega vedenja bodo uporabniki krepili svoje dobro počutje in osebnostno rasli.

Udeležili se boste lahko dvanajstih brezplačnih delavnic; uvodna delavnica bo potekala v ponedeljek, 7. marca 2016 ob 17. uri v prostorih Hiše mladih v Palah, zaključek programa pa bo predvidoma v mesecu maju. Brezplačne delavnice bodo potekale enkrat tedensko po dve uri. Vabimo vse zainteresirane, da pokličete na Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina na tel:05 368 91 40 ali pišete na elektronski naslov info@mdpm-ajdovscina.si. Veseli bomo tudi vašega osebnega obiska v prostorih društva, Cesta IV. Prekomorske 61a v Ajdovščini(Hiša mladih Pale).

Liljana Lazar in Andreja Jamšek, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi