Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Primorska poje že 11. leto prinaša pomlad v Vrtovin

49. revija 'Primorska poje' je bila letos posvečena 50. obletnici smrti skladateljice Brede Šček, 140. obletnici skladatelja Vinka Vodopivca in 200. obletnici skladatelja Miroslava Vilharja. S svojim bogatim ustvarjalnim delom za zborovsko petje jih letos s ponosom postavljamo na odre, kjer je slišati kar nekaj njihovih pesmi.
Revija 'Primorska poje' je letos že enajstič zapored gostovala v Vrtovinu, letos v edinem kraju v ajdovski občini, na kar smo krajani Vrtovina še posebej ponosni, gostili smo 200 pevk in pevcev.

MoPZ Vinograd iz Vrtovina je ta večer posvetil še posebej svojcem letos pokojnega g. Stanislava Benka, prvega pevovodje vrtovinskega pevskega zbora v sedanji sestavi. Goste, nastopajoče, predsednika Zveze pevskih zborov Primorske (profesorja Antona Baloha) in podžupana Občine Ajdovščina (Alojza Klemenčiča), je pozdravil predsednik KS Vrtovina Vilko Brus.

Revija, na kateri je bilo letos prisotnih 200 zborov, povezuje prebivalce Posočja, Brd, Goriškega, Idrijskega, Vipavske doline, Krasa, Tržaškega, Istre, Pivke, Bistriškega, Brkince, na obe strani državne meje od Alp do morja.

Za prireditev gre še posebej zahvala pevcem MoPZ Vinograd, saj se vsako leto znova potrudijo, da je vsem nastopajočim kar se da prijetno v Vrtovinu. Na koncu pa se pevci izkažejo tudi kot kuharski mojstri s tradicionalnimi njoki v divjačinski omaki in kapljico domačega vina.

Nastopajoči zbori: Fantovska pevska skupina PEF UP, Moški pevski zbor Kraški dom (Repen), Dekliški pevski zbor PEF UP, Mešani pevski zbor Planinska roža (Kobarid), Moški pevski zbor Poljubinj, Ženska vokalna skupina Korala (Koper), Mešani pevski zbor Rdeča zvezda (Salež).

Slišimo in vidimo se drugo leto na 50. reviji 'Primorska poje'.

Tekst in foto: Nevenka G.

Oglejte si tudi