Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pot za srce

Prejšnjo soboto smo bili kar malo žalostni in razočarani. Cel teden so nam vremenoslovci napovedovali za soboto zelo slabo vreme, potem pa dežja niti ni bilo. Se nam je pa to soboto zato vreme oddolžilo s prekrasnim dnevom brez oblačka.
S polnim avtobusom Mostovih pohodnikov smo šli po krožni poti "Pot za srce" po Šavrinskih gričih od Vanganela mimo Vanganelskega jezera ter ob strugi in slapovih potoka Morigla do Marezig. Pohodna pot se sicer imenuje "Pot za srce", vendar smo na skali ob stezi lahko prebrali še bolj primerno ime - "Pot za srce in dušo".
V Marezigah smo ob postanku za malico in čudovitem razgledu na Koper in Tržaški zaliv globoko pod nami poizkusili tudi vino iz vinske fontane. Na razpolago smo imeli malvazijo, chardonnay, sladki refošk in na zadnjem ocenjevanju nagrajeni refošk. Tu je lepo urejen prostor ob spomeniku, ki simbolizira "marežganski upor". V bližini smo si ogledali tudi ogromno ponev za frtaljo, staro prešo in vinski avtobus, ki ga uporabljajo ob prireditvi "praznik refoška". Potem pa še pot navzdol, mimo znamenitega samostoječega zvonika, skozi vinograde in oljčne nasade nazaj do Vanganela. Še nekaj za naše želodčke v gostilni Miranda v Šalari. Na toplem soncu smo se posedli kar na vrtu restavracije.
Foto Jana, Igor in Vili

Oglejte si tudi