Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Modrosti iz pravljičnih zgodb za boljše življenje

Tudi odrasli, ne samo otroci, potrebujejo pravljice in njihova bogata sporočila za dvignjeno življenje. Katja Krkoč, univ. dipl. slovenistka, za odrasle izvaja biblioterapijo, ki jim omogoča, da se poglobijo vase in bolje počutijo.
Iz do sedaj izvedenih delavnic Katja opaža, da so ljudje lepo presenečeni nad njenim načinom branja pravljic. Kot pravi ima rada psihologijo dvignjene, sončne komunikacije. Iz izbranih zgodb modrosti življenja namreč naravnost zasijejo. Ima pozitivne izkušnje, saj se ljudje radi poglobijo vase, v življenje okrog njih in lepo sodelujejo. Na prvo mesto daje darove in potrebe posameznika. Tako gredo udeleženci domov z obilico popolnoma novih spoznanj, z drugimi pogledi na življenje. 

Tudi za udeležence Večgeneracijskega centra Goriške, ki deluje v okviru Ljudske univerze Ajdovščina, je Katja ponudila več literarnih ustvarjalnih delavnic. Opazili smo, da pravljice bere in predstavi popolnoma drugače kot jih običajno prebiramo sami. Vsebino je popestrila tudi s svojim petjem. S tem odraslim kot zvezde z neba trosi sporočila, da laže ozavestijo, kaj vse je v bistvu pravljičar želel povedati in podati ljudem. Sledi še ustvarjalni del delavnice, ko prisotni po želji aktivno rišejo, barvajo, sodelujejo … Katja na prijazen način ljudem pomaga, da skozi lastno literarno izražanje najdejo odgovore na vprašanja, ki si jih zastavljajo o sebi, o odnosih z drugimi in svojem življenju. Ko znamo zgodbe prav brati, nas vodijo k bolj polnemu življenju in nam dajo moč za lepe spremembe. Pesem Otrok s sončnico govori o otroku, ki mu metulj pokaže pot do novega sonca v njem. Zgodba o vrtnarju pripoveduje, kako mu preprosta rumena cvetka odpravi nizko samopodobo. Naj omenimo še zgodbe Mravlja Marička, Užaljena zima, Obisk, Najsvetlejša zvezda …

Na brezplačne delavnice v Večgeneracijski center Goriške vas ponovno vabimo v četrtek, 12. in 26. marca 2020, od 10.00 do 11.30. 

Več informacij in prijave sprejemamo na info@lu-adovscina.si.

Oglejte si tudi