Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
8°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

Nova Strategija za mlade v občini Ajdovščina

Pripravljena je nova Strategija za mlade v občini Ajdovščina 2024–2028.

Strategija je bila oblikovana na podlagi raziskav in analiz mladih ter mladinskega sektorja, ki so bile opravljene v letu 2023. Razdeljena je na sedem področij uresničevanja, ki, glede na posamezne cilje področij, skupaj zajemajo štirideset ukrepov. Ti se bodo, v skladu s kazalniki, izvajali na letni ravni, za celotno obdobje delovanja Strategije, to je pet let. 
Lan Žvanut, predsednik Mladinskega sveta Ajdovščina: "Priprava Strategije je rezultat tesnega sodelovanja Mladinskega sveta Ajdovščina, mladinskih organizacij, mladih, lokalne skupnosti in Občine Ajdovščina. Po predhodno uspešno izvedeni drugi strategiji za mlade v občini Ajdovščina, ki je bila potrjena v letu 2019, smo v letu 2023 izvedli proces izdelave nove strategije, ki vključuje sveže in izpopolnjene ukrepe za mlade, ki bodo veljali za obdobje od leta 2024 do vključno leta 2028. V proces oblikovanja ciljev in ukrepov nove Strategije so bili aktivno vključeni mladi, tako iz mesta kot tudi s podeželja. Preko srečanj z mladimi v živo, na delavnicah, preko anketnega vprašalnika ter posameznih pogovorov z mladimi in mladinskimi delavci smo zbirali želje in potrebe mladih v lokalni skupnosti. Slednje smo nato preoblikovali v konkretne ukrepe za mlade, ki so sedaj tudi zapisani."

Strategija bo dostopna v tiskani obliki v 150 izvodih (na Mladinskem svetu Ajdovščina), preko spleta pa si jo lahko ogledate na strani Občine Ajdovščina (www.ajdovscina.si) ali na strani Mladinskega sveta Ajdovščina (www.msa.si). 

Oglejte si tudi