Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
7°C
TOR.
28°C
10°C
Oceni objavo

20 let Mladinskega sveta Ajdovščina

V Hiši mladih je v petek, 13. oktobra, potekalo praznovanje 20 let uspešnega delovanja Mladinskega sveta Ajdovščina. Leta 2003 je skupina mladih iz občine Ajdovščina verjela, da lahko za mlade in mladinske organizacije naredijo nekaj več, da jim lahko zagotovijo, da so videni, slišani, upoštevani in podprti. Že takrat so pokazali, da svet resnično stoji na mladih.

Hvaležnost izrekajo tako njim, kot občini Ajdovščina in vsem, ki še vedno prepoznavajo in nagrajujejo njihov trud in delo na področju mladih.

Prireditev je z nagovorm odprl Lan Žvanut, predsednik MSA. S svojim govorom je dogodek počastil tudi župan Tadej Beočanin, ki je bil tudi sam pomemben del snovanja in ustvarjanja Mladinskega sveta Ajdovščina. Iz njegovih rok so prejeli jubilejno priznanje za 20 let uspešnega delovanja.

Tekom dogodka so počastili najbolj uspešne in zagnane mlade prostovoljke in prostovoljce v občini. Prejeli so priznanja NAJ PRO100vol'c, projekt, ki nagrajuje mlade v občini, ki vidijo ljudi in situacije okrog sebe, kjer lahko dodajo košček svojega truda za še lepše sobivanje.

Letošnje priznanje so tako prejeli Špela Mužina - PGD Selo na Vipavskem, Iza Kranjc - Rod Mladi Bori Ajdovščina, Rebeka Koren – OŠ Col in mladinci PGD Ajdovščina.

Vsem prejemnicam in prejemnikom priznanj iskreno čestitamo .

Dogodek je spremljala tudi krajša okrogla miza, na kateri so se dotaknili potreb mladih nekoč in danes ter delovanja Mladinskega sveta Ajdovščina oziroma mladinskih svetov v splošnem skozi dvajsetletno obdobje. Zahvaljujejo se ravnatelju SŠ Veno Pilon Ajdovščina Andreju Rutarju, kot prvemu predsedniku MSA, ki je povedal, kako se je vse skupaj sploh začelo. Aktualni predsednik Lan Žvanut se je dotaknil aktualnih projektov MSA in trenutnih potreb mladih v občini. Predstavnik Mladinskega sveta Slovenije Jaka Trilar pa je predstavil nekoliko širšo sliko delovanja mladinskih svetov na nacionalni ravni in trenutne izzive.

Mladinski svet Ajdovščina se na tem mestu zahvaljuje vsem govorcem, prostovoljcem in obiskovalcem prireditve, pa tudi mladima aktivnima prostovoljkama Meti in Manci, za povezovanje in vodenje prireditve. Posebna zahvala gre tudi mladi glasbenici in pevki Mii Erjavec Petrovič, ki nas je počastila s svojim glasbenim insertom.

Mladinski svet Ajdovščina vabi, da si ogledate razstavo, ki so jo ta dan odprli v galeriji Hiša mladih, z naslovom »Mladinski svet Ajdovščina skozi čas«, ki bo na ogled do konca oktobra. 

Povezave

https://msa.si/

Oglejte si tudi