Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Mladinski hotel Ajdovščina

Mladinski hostel Ajdovščina, ki je umeščen v Športni park Pale in ima v svoji neposredni bližini pot k Izviru Hublja in učno pot ob Hublju, dopušča velike možnosti interaktivnega bivanja. 

Kot pove arhitekt Janko Rožič objekt mladinskega centra in hotela nosi svojo posebnost v svoji preprostosti in značilnostih stare Vipavske hiše, katera se v svojih ključnih smereh odpira svetlobi, ki omogoča še prijetnejše in kvalitetnejše bivanje gostov. Iz vidika lokacije smo zanimivi za potrebe kolesarjev, pohodnikov, drugih športnikov, posameznikov in ciljnih skupin, ki za bivanje najamejo konferenčne dvorane in druge prostore mladinskega hotela. Bivanje mladih beležimo tudi v okviru mladinskih taborov in evropskih izmenjav.

Tudi v letu 2019 smo v Mladinskem hotelu Ajdovščina zabeležili uspešno turistično leto. 

O tem sporočajo naslednje številke: 3822 nočitev 1835-ih gostov, 561 domačih in 1274 tujih, ki se iz različnih potreb in namenov vračajo v Vipavsko dolino. Skupno se je število nočitev povečalo za 5%. Največje število gostov beležimo iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Velike Britanije, Nemčije, Češke. Potrebe bivanja pa zadovoljimo tudi posameznikom in manjšim skupinam širom sveta. Največje število gostov je bilo v letu 2019 v starosti od 18 do 27 let, kar je tudi značilnost mladinskih hotelov zaradi nižje cene nočitev.

V leto 2020 smo vstopili z velikimi pričakovanji glede na že zapolnjenimi kapacitete, ki si sledijo v prihodnjih mesecih.

 

Tonja Ferjančič,

vodja Mladinskega kulturnega centra in hotela Ajdovščina

Oglejte si tudi