Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Batuje na svetovnem rockovskem zemljevidu

V Batuje na Vipavskem, ki šteje dobrih 300 ljudi, prihaja svetovno znana legenda rocka. V petek, 25. julija, bo nastopila skupina Uriah Heep, ki je prodala 40 milijonov plošč.

Batujci so nekaj posebnega. Vsi prebivalci, stari kot mladi, že več mesecev pripravljajo osemurni rock koncert. Povabljene glasbene skupine pa ne igrajo ravno lahkega rocka.

Letos so Batujci v goste povabili eno od najbolj znanih svetovnih skupin, ki še vedno igra stari rock - Uriah Heep. Bend, ki ga štejejo za pionirja med rockerji. Seveda nastop ni ravno poceni. Celoten proračun bo nekje med 60 in 80 tisočaki. Batujci so Angležem morali plačati vnaprej. Štirje najbolj zagnani so vzeli osebni kredit na banki in tako za koncert zastavili svoj denar. 

Na zaslužek sploh ne računajo. »Dogodek združuje vas. Gre za udarniško delo. 100 prostovoljcev. Če bo ostalo kaj denarja, bomo kvečjemu priredili za vse prostovoljce piknik,« pravi motor koncerta Jan Zelinšček. 

Zaradi te mislenosti skušajo imeti nižje cene. »Vstopnica za osemurni koncert je veljala v predprodaji 20 evrov, parkirišče za avtodome bo zastonj, pivo pa bo … Tega verjetno ne smem povedati, da ne bo kdo rekel, da oglašujemo alkohol,« pove Zelišček. Pove še: »Mi prodajamo rock, drugi krajani pa svojo domačo hrano in pijačo.«

Angleške rockerje lahko slišimo tudi na portalu You Tube. Lomijo si jezike, ko izgovarjajo besedo Batuje in vabijo na koncert. Zelišček pravi, da skušajo s koncertom Vipavski dolini ponuditi nekaj več: »Slovenski rockenroll središči nista samo Maribor in Ljubljana, ampak tudi Batuje.«

Tino Mamić

Oglejte si tudi