Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

David Ličen razstavlja v Ljubljani

V četrtek, 22. junija, je bilo v Galeriji Krka na Dunajski cesti v Ljubljani odprtje slikarske razstave Ajdovca Davida Lična z naslovom Veliko v malem.

Na razstavi David predstavlja svoje najnovejše slikarske stvaritve. V spremnem katalogu je likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn med drugim zapisala ter ob otvoritvi povedala: »Davidove zgodbe izhajajo iz vidnega, iz njegovega bivanjskega okolja. So del njegovih doživetij, njegovega odprtega in radoživega zrenja v stvarnost. So razkritje notranjega veselja nad lepoto, ki jo vsrkava, ki ga vselej znova navdušuje, mu daje ustvarjalne namige in osebna spoznanja o tem, da je vse okrog nas barvito, sončno, igrivo, radostno. Njegova slikarska platna so nekakšna oaza v tem ponorelem, bezdušnem svetu, so daleč od socialnega, gospodarskega  in političnega dogajanja. In vendar avtor spregovori tudi o njem, a na povsem samosvoj način. Kot angažiran likovni ustvarjalec se predstavlja s tridelno kompozicijo, z asemblažem, ki nosi naslov Delu čast in oblast. In lopata na enem izmed sestavnih delov asemblaža je tako lepa, tako barvita, da bi bilo z njo veselje delati. Njegova slikarska narava je razkrita v barvitih kompozicijah, v nenehnem preigravanju bogate barvne palete, v plastenju, s katerim dosega barvno intenziteto, žarilnost in žlahtnost.  Njegov slikarski svet je še vedno mladostno razposajem, čeprav njegova dela likovno zorijo in je že na pragu srednje generacije likovnih ustvarjalcev.«

Številni udeleženci, prijatelji in znanci so bili na odprtju obdarjeni  z  radostnimi občutji in slikarsko nagovorjeni, da je naš planet še vedno lep in da barvitost razveseljuje in pomirja gledalca. V tak svet nas je popeljal tudi trio z glasbenim utrinkom: Samo Vovk na akustični kitari, Barbara Grahor na violi in Polona Kunaver Ličen na klavirju. Razstavo si je mogoče ogledati vsak dan od ponedeljka do petka od 8. do 16. ure vse do 3. septembra 2013.

Niko Ličen

Oglejte si tudi