Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Kaševa kulturna zima 2019

Kulturna zima je projekt Kluba ajdovskih študentov in dijakov, ki je nastala v želji po popestritvi kulturnega dogajanja na Ajdovskem v zimskih mesecih. Predstavlja preplet gledaliških, glasbenih, filmskih in komičnih večerov, ki so poleg zabavanja namenjeni tudi kulturnemu izobraževanju dijakov in študentov.
Letošnja Kulturna zima je temeljila predvsem na glasbi in gledališču, nismo pa pozabili tudi na komedijo. Otvorila jo je Alenka Lanz s potopisom, ki nas je teleportiral v čudoviti Nepal. Sledila je nekoliko nenavadna gledališka predstava Nika Škrleca, ki na odrskih deskah uporablja mnemotehniko pomnjenja. V svojem večkrat nagrajenem avtorskem projektu Naj gre vse v π! je Nik predstavil, kako si je zapomnil 3141 decimalk števila Π.
V drugi polovici januarja so na oder MKC Hiša mladih stopili lokalni izvajalci in sicer kantavtor Patrik Kobal s prijatelji in bend Twoja mama. V začetku marca je sledil še en koncert – nastopili so Počeni škafi. V Hišo mladih so prinesli prijeten vetrič tradicionalnega jazza, ki ga preigravajo nemuzejsko, živo in samosvoje. Zimi smo naposled pomahali v slovo z večerom stand-up komedije. Eden najbolj perspektivnih slovenskih komikov Tin Vodopivec je s pomočjo kolegov Matevža Baloha in Aleša Novaka v smeh spravil vse udeležene.
KAŠ-evo kulturno zimo smo s tem zaključili, mi pa že iščemo ideje za prihodnje leto.

Vaš KAŠ

Oglejte si tudi