Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Hiša Malorca Ajdovščina

Ko smo zaključili s pustnimi norčijami in pojedli krofe in miške, smo v Hiši Malorca Ajdovščina na pepelnično sredo spokorno vstopili v postni čas. Velika noč je bila takoj za ovinkom, pa vendar nas je čakalo še toliko opravil. Kljub temu smo poskušali biti v postnih dneh bolj duhovni, bolj potrpežljivi z ljudmi okoli nas, vljudni, dobri, ponižni in odpustljivi. Potrudili smo se in z ročno izdelanimi voščilnicami vsem, ki nas podpirajo in nam pomagajo uspešno krmariti skozi leto, zaželeli lepe praznike. Prav uživali smo ob izdelovanju in upamo, da smo z njimi prejemnikom polepšali kakšen trenutek.

Ko je v našo hišo prišla blagoslovljena oljčna vejica, je naznanila veliki teden. Spomnila nas je, da bo potrebno speči potico. Pravijo, da ima vsaka gospodinja svoj recept in gospa Marija ima 'ta pravega'. En velik 'Bog povrni' za vse dobro kar prinese med nas, kadar nas obišče.

Že smo bili pri pirhih. Letos smo se želeli malo poigrati, zato smo se usedli za mizo in se lotili servietne tehnike. Na kuhana jajčka smo s pomočjo beljaka prilepili podobe zajčkov in pomladnega cvetja. Zadovoljni s končnim rezultatom smo vzneseni nestrpno pričakovali velikonočni zajtrk.

V našo deželo je že pokukala pomlad in nas razveselila s cvetovi narcis. Te so našle prostor na praznično obloženi mizi poleg kruha, mesa, jajčk, hrena. Ob skromnem, a skrbno pripravljenem obedu se nam je pridružila ravnateljica Škofijske Karitas Koper, gospa Jožica Ličen. Razveselila nas je s košarico čokoladnih jajčk. Za obisk in prinešen dar se ji zahvaljujemo in jo z veseljem vabimo, da nas obišče še ob kakšni drugi priložnosti.

Čas velike noči je minil in v nas še vedno odzvanja nje čar. Lepo vreme nas vedno bolj vabi na zrak, na prosto, med ljudi. Odpravili smo se v Vipavski Križ, kjer smo si oči spočili na več kot tisoč razstavljenih pirhih. Eden lepši od drugega in vsak na svoj način poseben. Gospa Lojzka nas je sprejela z odprtimi rokami in nas popeljala od pirha do pirha ter nanizala drobne skrivnosti, ki jih ni deležen vsak obiskovalec. Hvala!

Čudovito obdobje je torej za nami. In pred nami prav tako. Z eno nogo v pomladi že razmišljamo kako bomo med poletjem obirali slastne paradižnike, bučke, papriko… skratka vse, kar bo zraslo na našem vrtu. Prav ste prebrali: 'Na našem vrtu!' Mi razmišljamo, načrtujemo, delamo in ob vsem tem se obračamo na vas, vse dobre ljudi, ki lahko priskočite na pomoč pri uresničevanju naših ambicioznih načrtov. Ni pa to edini projekt, ki ga pospešeno začenjamo letošnje leto. Želimo si urediti tudi podstrešne prostore naše hiše, ki trenutno samevajo. Seznam potrebnih opravil je dolg, zato bomo zelo veseli vsakršnega, tudi najmanjšega prispevka. Zatorej vsi, ki bi nas želeli podpreti, vabljeni, da po svojih zmožnostih priskočite na pomoč in svoj prispevek nakažete na račun Škofijske Karitas Koper: SI56 0475 0000 3155 558, odprt pri Novi KBM d.d, s pripisom za Hišo Malorca Ajdovščina.

Za dodatna vprašanja smo dosegljivi po telefonu 064/195-859 in elektronski pošti malorca.karitas@gmail.com. Lahko pa se pri nas brez najave oglasite osebno ob ponedeljkih med 16. in 17. uro ali ob četrtkih med 10. in 11. uro.

Poiščite nas na spletu https://hisamalorca.wordpress.com/ ali na Facebooku (v iskalnik vtipkajte Hiša Malorca Ajdovščina).

Želimo vam pisano pomlad.

Tadeja Marsek

Oglejte si tudi