Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Državno tekmovanje srednješolskih in osnovnošolskih ekip prve pomoči

V Rdečem križu Ajdovščina smo nadvse ponosni, da sta se letos naša srednješolska in osnovnošolska ekipa prve pomoči udeležili državnega tekmovanja. Rdeči križ Slovenije je letos, državno tekmovanje srednješolskih ekip prve pomoči, organiziral prvič. Potekalo je 8. maja v parku Tivoli v Ljubljani. Na prvem državnem tekmovanju je sodelovalo 12 ekip iz Ljubljane, Tolmina, Zagorja in Ajdovščine, ki so svoje znanje preizkusile na petih deloviščih z najmanj štirimi poškodovanimi v množični nesreči, ki jih je morala ekipa oskrbeti v desetih minutah.
Našo ekipo so sestavljale: Tamara Rijavec, Lana Marc, Lea Rožič, Nika Curk, Neža Vidic, Nina Ukmar, Polona Bajc in Arta Bajramaj. Usposabljale so se pod mentorstvom predavatelja prve pomoči pri RK Matjaža Suliča. Pokazale so veliko mero usposobljenosti, ekipnega duha ter sočutja in solidarnosti do poškodovanih.

Državno tekmovanje osnovnošolskih ekip prve pomoči pa je potekalo 11. maja v Mladinskem zdravilišču in letovišču RKS na Debelem rtiču. Na njem je sodelovalo 12 najboljših ekip iz vsake regije. Iz naše regije se je nanj po uspehu na lokalnem in regijskem preverjanju uvrstila ekipa Osnovne šole Draga Bajca Vipava. Tudi osnovnošolci niso imeli lahkega dela, saj so se najprej pomerili v teoretičnem znanju, nato pa tudi v praktičnem. V okviru praktičnega dela so prav tako morali rešiti pet delovnih mest z več poškodovanimi, ki jim je ekipa morala nuditi prvo pomoč v desetih minutah. Osnovnošolsko ekipo so sestavljali: Tine Nabergoj, Jakob Lozej, Mihela Božič, Jerneja Trošt, Lucija Trošt in Veronika Tomažič. Usposabljali so se pod mentorstvom učiteljice Petre Batagelj in člana ekipe prve pomoči RK Ajdovščina Miha Bizjaka. Navdušili so z znanjem, zagnanostjo in pripravljenostjo pomagati po najboljših močeh. Obema ekipama iskreno čestitamo za veliko požrtvovalnost in prikazano usposobljenost!

Rdeči križ Ajdovščina

Oglejte si tudi