Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

Uvedba članarine v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto

S prvim julijem 2015, kot ena zadnjih knjižnic v Sloveniji, uvajamo članarino, da bomo lahko s tem dodatnim virom financiranja še naprej v celoti uresničevali naše poslanstvo. Splošna knjižnica posega v vse pore posameznikovega življenja in mu s svojo paleto storitev ponuja novo znanje, vedenje in vedno večje osebno bogastvo prav vsak trenutek njegovega življenja. V času globalne krize se pri izvajanju svojega poslanstva vse več knjižnic srečuje z zmanjševanjem finančnih sredstev, kar močno vpliva na trajno in nemoteno izvajanje redne knjižnične dejavnosti. V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto smo vse do sedaj zmogli uspešno uresničevati naše poslanstvo v lokalnem okolju brez članarine. Danes žal temu ni več tako.

 


S prvim julijem 2015, kot ena zadnjih knjižnic v Sloveniji, uvajamo članarino, da bomo lahko s tem dodatnim  virom financiranja še naprej v celoti uresničevali naše poslanstvo.

 

Uvedbo članarine kot dodatnega vira financiranja ves čas podpira svet zavoda, zato verjamemo,

da jo boste z veliko mero razumevanja podprli tudi vi.

 

Sredstva za nakup knjig in izvajanje rednega programa

 

Sredstva, pridobljena s članarino, bomo namenili nakupu knjižničnega gradiva in nemotenemu izvajanju rednega programa.

 

Še naprej brezplačne storitve za mlade, invalide in socialno ogrožene

 

Letna članarina Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto znaša deset evrov za zaposlene ter šest evrov za upokojence in študente, kar je med najnižjimi članarinami knjižnic v Sloveniji.

Še naprej bodo storitve knjižnice brezplačne za mlade do 18. leta starosti, brezposelne, invalide in prejemnike socialne pomoči.

 

 

Plačilo članarine

 

Uporabniki Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, njenih krajevnih knjižnic ter bibliobusa, ki jim v tekočem koledarskem letu poteče članstvo, bodo ob podaljšanju članstva članarino poravnali po veljavnem ceniku.

 

 

Novost: Daljši rok izposoje!

 

Rok izposoje gradiva je s 1. julijem 2015 tri tedne (21 dni) in ne več le dva tedna (14 dni), z možnostjo enkratnega podaljšanja.

 

 

 

Za vsa dodatna vprašanja, predloge in dileme nas lahko pokličete na

telefonsko številko 07/393 46 00 ali nam pišete na

e-mail: knjiznica@nm.sik.si.

 

Oglejte si tudi