Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Strateško partnerstvo Swatycometa in Weiler Corporation

Zreče, 6. januar 2016 – Na današnji novinarski konferenci v zreški enoti podjetja Swatycomet sta direktor družbe Matjaž Merkan in Chris Weiler, predsednik in glavni izvršni direktor družbe Weiler Corporation iz ZDA, ki je pred kratkim končala prevzemne postopke Swatycometa, predstavila novo strateško partnerstvo. Spregovorila sta o pričakovanjih prihodnjega sodelovanja, ki gredo v smeri ustvarjanja pozitivnih učinkov za nadaljnjo rast in razvoj tako Swatycometa kot družbe Weiler Corporation.

Podjetji Swatycomet in Weiler Corporation se dopolnjujeta na številnih področjih. Oba sta velika in dobro uveljavljena mednarodna igralca na področju obdelave površin. Weiler proizvaja žičnate ščetke za profesionalno uporabo, Swatycomet pa rezalne in brusne plošče za profesionalno uporabo v industriji. Skupaj tako naslavljata iste končne uporabnike in s skupnim nastopom bo njuna ponudba profesionalnih rešitev postala še celovitejša in s tem konkurenčnejša. 

Ob skupni organizacijski kulturi in skupni viziji pridobivanja vodilnega položaja na tržiščih imata obe podjetji dolgoletne izkušnje in komplementarna strokovna znanja, Swatycomet na področju raziskav in razvoja brusnih izdelkov, Weiler pa prodaje in marketinga. Podjetji se dobro dopolnjujeta tudi geografsko, saj se Weiler osredotoča na severno- in južnoameriška tržišča, medtem ko je Swatycomet uveljavljen na evropskih in bližnjevzhodnih tržiščih.  

Matjaž Merkan, direktor družbe Swatycomet je na današnji novinarski konferenci poudaril: »V Swatycometu smo zadovoljenji s prihodom novega lastnika, s katerim nas povezujejo tako skupne vrednote kot ambicije nadaljnje rasti na globalnem tržišču. Strateško partnerstvo z Weiler Corporation nam zagotavlja še boljši položaj za za uresničevanje naših ambicioznih ciljev.«

Podjetji, ki sta sicer že pred tem sodelovali, pričakujeta od strateškega partnerstva veliko tržnih priložnosti in ustvarjanje sinergijskih učinkov. Chris Weiler, predsednik in glavni izvršni direktor družbe Weiler Corporation je ob tem izpostavil: »Swatycomet in Weiler Corporation ostajata tudi v prihodnje samostojni podjetji z lastnimi blagovnimi znamkami. Proizvodne zmogljivosti Swatycometa ter njihova znanja in usmerjenost v razvoj so na nas naredili velik vtis. Strateško partnerstvo bo s komplementarnostjo podjetij prinašalo nove priložnosti za nadaljnji razvoj podjetij in dodano vrednost našim kupcem.«

Di@log co
svetovanje in komuniciranje
Slovenska 54, 1000 Ljubljana, Slovenija
T: 00 386 1 230 750000 386 1 230 7500
F: 00 386 1 520 8590


Oglejte si tudi