Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Zreške odbojkarice do nove zmage

11. krog 2. Državne odb. Lige vzhod: Swatycomet Zreče : Kajuh Šoštanj 3:2 /25:19; 25:9; 18:25; 19:25; 15:7/

Odbojkarice Zreč v podaljšanem petem setu do šeste prvenstvene zmage.

Ekipa Swatycomet Zreče:  Pavlič Nina (17), Kotnik Carmen (3),Napotnik Patricija (25) Podkrajšek Doroteja(9),Hrustelj Tjaša (5), Podkrajšek Patricija (2),  Jakob Janja, Potočnik Anja (3), Pec Neža (1), Skerbinek Eva(0),  Žigon Ana (1), Capello Maša,  Hirkič Ines;  Trener ekipe: Klokočovnik Boris,  pom. Tr.: Bremec Mitja

V prvem setu so domače igralke pričele slabo, saj so jih gostje iz Šoštanja, povsem nadigrale in v prvem tehničnem odmoru vodile 3:8. V nadaljevanju so domače vendarle zaigrale bolj zbrano in  gostje začele loviti točko za točko zmanjševale razliko in pri drugem tehničnem odmoru so domače že vodile z minimalno razliko. 16:15. Dober servis Hrustelj Tjaše pa so se domačinke oddaljile gostjam na varno razdaljo 21:17. Gostje so se preko razpoloženih igralk na mreži sicer približale na 19 točk vendar so domačinke v zaključku zbrale odigrale po navodilih trenerja in set dobile.

Drugi set smo praktično gledali le eno ekipo. Domače so igrale zbrano, predvsem je v začetnih udarcih (servis) Hrustelj Tjaše in zelo dobra igra Pavlič Nine na mreži, ter neustavljive Napotnik Patricije  vodstvo večale kar v seriji, saj so pri drugem tehničnem odmoru vodile že 16:4, in zmagovalec seta je bil znan. saj se gostje nikakor niso približale domačim.

Ko smo v tretjem setu pričakovali rutinirano igro domačih, katere so bile v naletu, pa se je vse obrnilo na glavo. Domačinke so tretji set pričele povsem razglašene. Zelo slabo so sprejemale, saj so gostje prav zardi izredno slabega sprejema povedle kar z 5:13. Gostje so z odličnim servisom dosegle kar 6 asov. Domačinke so se znova vrnile v igro, na servisu Hrustelj Tjaše na servisu in dobro igre v igrišču Jakob Janje se je rezultat nižal in domače so vodstvo gostij znižale na 11:13, toda gostje so znova z dobrim servisom in napadom Pergovnik-ove naredilo prednost 18:24, kar je pomenilo, da je set pripadel gostjam.

Četrti niz so domače začele dosti bolje, saj so do prvega tehničnega odmora zaostajale le 6:8. gostje so narekovale močan tempo, domače pa so imele še naprej težave na sprejemu. Gostje so enostavno servirale skoraj brez napake, močno in natančno, kar jim je omogočalo povečevanje prednosti. Izredno sta bili razigrani sestri Pergovnik, katerih domače enostavno niso mogle zaustaviti. Tako so gostje zanesljivo pripeljale set v svojo korist in izenačile po setih.

Peti odločilni set se je domači strateg Klokočovnik Boris odločil za zamenjavo v prvi postavi. V igro je postavil kapetanko ekipe Kotnik Carmen, katera v preteklem tednu ni trenirala zaradi dopusta, vendar je v nadaljevanju odločilnega seta izponila pričakovanja. V odločilni pet set so domače krenile na počno in že v začetku na polno. Gostje so sicer povedle z 0:3, nato pa je Kotnik Carmen z dobrim servisom, zbrano igro v polju  domačih igralk in dobrim napadom domačih povedle z 9:4. Gostje iz Šoštanja v skarjašnem setu niso bile enakovredne domačim, saj so domačinke igrale tekmo v močnem tempu in set brez večjih težav dobile. S tem imajo igralke iz Zreč že 17 točk, so trenutno uvrščene na 6 mesto, za njimi pa zaostajajo igralke iz Prevalj kar za 11 točk,ostale ekipe pa še več. Prav ekipa iz Prevalj pa je tista, h kateri potujejo igralke iz Zreč na gostovanje v naslednjem krogu. Težko gostovanje, katero pa je zelo pomembno za nadaljevanje prvenstva, saj bi jim zmaga že praktično zagotovila uvrstitev najmanj na 6  mesto v državni ligi.
V soboto 30.01.2016 bodo na domačem parketu zaključile prvi del ligaškega tekmovanja deklice v MINI odbojki.

V nedeljo 31.01.2016 pa začenjajo pot tudi st. deklice v 1 A državni ligi. Že v začetku odhajajo na težko gostovanje v Mislinjo, kjer jih čaka domača ekipa in ekipa Braslovč.

Povezave

okzrece.si

Oglejte si tudi