Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Pomoč Neži & Maši ter Eneju

Pod sloganom "Znotraj utripa-POHORSKO SRCE" se je v nedeljo odvijala 2. humanitarna akcija DOBROTA IN ODPRTOST ZREŠKEGA POHORSKEGA SRCA. Z prireditvijo se je zbiralo prepotreben denar za terapije treh otrok, ki obiskujejo vrtec v Zrečah, ter operacijo Neže v ZDA.
Neža & Maša ter Enej so mladi zreški sončki, ki so svojo bolezen prinesli na svet in potrebujejo veliko pozornosti in pomoči, da se lahko vključujejo v vsakdanjo otroško razposajenost in igrivost v vrtcu Zreče.
Vsi trije potrebujejo veliko dodatne zdravstvene pomoči, posebno skrb in posebne drage terapije, da lahko preživljajo skupne dneve s sovrstniki v vrtcu Zreče. Neža pa je tista nesrečnica, ki bo morala svoje zdravstvene težave žal lajšati tudi z zelo zahtevno in dolgotrajno operacijo v St. Luisu v Ameriki ter nato bolnišničnim zdravljenjem ter posebnimi terapijami še v Sloveniji. Res je, da bo Nežinim staršem pri tem zahtevnem projektu priskočil na pomoč tudi Zavod za zdravstveno varstvo, ki bo delno pokrival stroške, a mora tudi družina prispevati veliko sredstev, da bodo celoten projekt sploh lahko izpeljali.


Veliko priprav, veliko obvestil, ogromno dela in še in še bi lahko naštevali presežke  za prireditev, ki je imela  eno samo noto - pomagat trem otrokom. Tam, kjer se otroci zelo radi zadržujejo, tam kjer športniki vse raje tekmujejo, tam kjer se naši najmlajši radi igrajo, tam kjer se starejši srečujemo na klepetu - tam se je porodila ideja o pomoči otrokom zreškega vrtca. Okrepčevalčnica ABI KEBAB2 Zreče je prostor, ker so se snovale ideje dobrodelnosti.

Ker posameznik ne zmore veliko, je bila zgodba teh treh otrok povod, da sta  Bekim Ganiu (Okrepčevalnica ABI KEBAB2 Zreče) in Tomaž Kušar (OK Swatycomet Zreče) ob podpori Občine Zreče ter v sodelovanju s KORK Zreče (Tatjana Kotnik) in OZ RK Slov. Konjice (Renata Gabrovec) pričela s širšo dobrodelno akcijo za tri mlade otroke iz Zreč. Vsi nagovorjeni so priskočili na pomoč. Prijatelji glasbeniki (ansambel Original Pohorci, Žurerji, Vrt, Lara Kušar & Dejan Hren, ansambel Glas zaradi slabega vremena ni nastopil), pa so se v kratkem nedeljsko popoldanskem programu, katerega je vodila domačinka Ana Hren, vsem dobrotnikom zahvalili v imenu otrok na najlepši možni način - s slovensko pesmijo.

Veliko vas je, ki ste pomagali ustvarjati to humanitarno prireditev z naslovom DOBROTA IN ODPRTOST ZREŠKEGA POHORSKEGA SRCA. Veliko vas je, ki ste prispevali k organizaciji in izvedbi samega nedeljakega dogodka. Veliko vas je, ki ste začutili potrebo po pomoči, ste v svojih nedeljkih obveznostih našli čas, prišli in tudi prispevali svoj delež za boljši jutri naših mladih dušic. Kljub nedelji, je med svojih več rednih obveznosti med prvimi našel čas tudi župan mag.Boris Podvršnik. Med zadnjimi, po vseh opravljenih nedeljkih opravilih, pa je prostovoljce obiskal tudi domači župnik,. Peter Leskovar. Z hvaležnostjo bi našteli vas vse, a ne želimo pozabiti na kogar koli, zato en VELIK HVALA vsem.

Ogromno ganjivih zgodb se je zgodilo ob tej dobrodelnosti, mnogo velikih dejanj je bilo storjenih, veliko pripravljenosti in dobrote je bilo izkazane. Z vami bi jih z velikim veseljem delili, a ni prostora za vse. Naj pa izpostavimo dejanje dveh delavcev v gradbeništvu, sicer državljanov Bosne in Hercegovine, ki sta za dobrodelnost izvedela v Vojniku in svoj prostovoljni prispevek prinesla po humanitarni akciji osebno na sedež KORK Zreče. Zelo posebna je tudi zgodba Mirana Krajnca, člana KORK Zreče, ki se je samoiniciativno odpravil zbirati sredstva po svojih domačih vaseh Skomarje in Resnik in tako izkazal svojo pripravljenost na pomoč tistim, ki jo potrebujejo.  

Pozitivno se odzivajo tudi mnoga podjetja, samostojni podjetniki in drugi posamezniki, ki so izvedeli za dobrodelnost in po svoji presoji prispevajo na posebej odprt TRR pri Območnem združenju Rdečega križa Slovenske Konjice: TRR SI56 0600 0000 7430 693 s sklicem SI 00 20082016. 


Naj dobrota opogumi tudi Vas.

 

Oglejte si tudi