Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Zmaga odpira vrata do vrha

Formis : Swatycomet Zreče 2:0 /25:21; 25:22/ Formis I : ŽOK Sobota 0:2 (20:25, 23:25) Swatycomet Zreče : Murska Sobota 2:1 /11:25; 25:20; 15:10/
 

Na zadnjem turnirju A.lige vzhod so starejše deklice OK Swatycomet Zreče igrale doma; sicer na parketu telovadnice OŠ Zreče. Že pred turnirjem se je vedelo, da bo to eden najtežjih krogov za starejše deklice. Pomerile so se namreč ekipe Formis I, ŽOK Sobota in pa domači OK Swatycomet Zrečecomet Zreče. Odbojkarice iz Zreč so v prvi tekmi odigrale proti ekipi iz Rogoze (Formis) in so želele popraviti vtis iz prve tekme, ko so v tretjem odločilnem setu izgubile. Toda tokrat so v prvi postavi Zreč igrale igralke, katere so pretekli teden večji del preživele v bolniški, saj so tudi v nedeljo igrale še nekoliko obolele. prav ta prislini počitek pa je pobral ogromno moči Pec Neži in Lajhar Daši, kateri v prvi tekmi kar nikakor niso mogle zaključiti žoge na mreži, kar je bil tudi glavni razlog, da so igralke iz Formisa tokrat dobile tekmo, nekoliko lažje kot pa je bilo pričakovati.

Vsi gledalci, ki so bili na tekmi, so videli dva različna dela tekme. V prvem setu je igrala samo ena ekipa in to je Murska Sobota, katera je prvi set dobila gladko, saj so domačinke bolj ali manj le pobirale žoge. Tako so gostje dobesedno razbile domačinke. Drugi set so se domače vendarle zbrale in zaigrale tako kot je treba ter pokazale igro s katero so odigrale do sedanjega dela prvenstva. Gostje iz Murske Sobote so so sicer skozi celoten set domače lovile, jih pri 20:20 ujele, nato pa so domače odigrale dober zaključek seta in ga zanesljivo osvojile. Čakal je tretji skrajšani set, kateri pa je bil kar zanimiv, saj so domače vodile, gostje pa so jih vselej ujele. Zadnje izenačenje je bilo pri rezultatu 10:10, nato pa so domačinke v zaključku odigrale brez napake, medtem ko so gostje kar zaporedoma grešile in zmaga je ostala doma. Kaj to pomeni za nadaljevanje prvenstva pa bomo videli na povratni tekmi proti Murski Soboti 3.4.2016 ponovno v Zrečah.

Povezave

Okzrece
Facebook

Oglejte si tudi