Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Veteranke državne prvakinje

Strelci smo se tudi letos udeležili državnega prvenstva veteranov v streljanju s serijsko zračno puško, ki je bilo v športni dvorani Kidričevo. Na pot smo se podali v klasični zasedbi, vendar z eno novostjo, da smo letos imeli prvič prijavljeno tudi ekipo veterank, na katere smo tudi stavili.

In niso nas razočarale, saj je ekipa v sestavi Rus Mojca, Jilek Katarina in Rudolf Benjamina z odličnim streljanjem osvojila naslov državnih prvakinj za leto 2015. Med posameznicami je postala državna prvakinja tudi Mojca Rus, v kategoriji nad 50 let, v kategoriji nad 40 let pa je stopničke za dva kroga zgrešila Katarina, ki je osvojila 4. mesto in Benjamina, ki je bila  na šestem mestu.

Slabše smo se odrezali veterani, ki nismo ubranili naslova prvakov in smo bili na koncu šesti. Posamezno pa, na 4. mestu Bojan, na 7. Vlado , Matija pa v kategoriji nad 60 let 33. Bojan je nastopil tudi s pištolo, vendar je bila prva serija preslaba in na koncu je bilo zadosti le za 16. mesto. Je pa med karavano nastopil tudi Aleš Rom in sicer v kategoriji pripravnikov, to so tisti ki čakajo na vstop med elito, in tudi on prepričljivo zmagal.

Ob vrnitvi proti domu smo se ustavili v Škalcah nad Slovenskimi Konjicami, kjer smo obiskali muzej pekarskih izdelkov, ki si ga je v stari viničariji uredil Bojanov stric Jože Fideršek. Imeli smo res kaj videti. Od orodja, pripomočkov, do izdelkov. Jože je pridobil naziv pekarski mojster, bil dolgoletni direktror pekarne in slaščičarne Rogla v Slovenskih Konjicah, ki je slovela po odličnih izdelkih doma in v tujini, o čemer pričajo številne diplome in priznanja. Na koncu nas je gostitelj povabil še v vinsko klet pod muzejem, ki je sestavni del najstarejše viničarije v dravinjski dolini in je v celoti zgrajena iz lesenih brun, ometana z blatom in je nudila topel dom Bojanovemu dedku in babici ter njunim otrokom.

Oglejte si tudi