Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
10°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

V finalu 38. dopisne lige najuspešnejša Vrhnika

Po končanem dopisnem delu 38. državne dopisne lige se je večina naših strelcev uvrstila tudi v finalni del, ki je bil izveden na štirideset mestnem strelišču v Ljubljani. V rednem delu je bilo prijavljenih preko 300 strelcev iz 33 društev iz celotne Slovenije. Dopisna liga je tako še vedno najštevilnejša liga v Sloveniji, v finale pa se je uvrstilo po 10 najboljših strelcev in ekip v vsaki kategoriji. Tako je v finalnem delu nastopilo 53 ekip in 205 strelcev, ki so streljali na elektronske tarče.

S standard puško je pri kadetih Ožbe Drašler osvojil 3. mesto. Člani so slavili v ekipnem delu med posamezniki pa sta bila Bojan st. na najvišji in Bojan ml. na tretji stopnički. Prav tako so v ekipnem delu slavili še veterani, med posamezniki pa Bojan nad 50 let, Benjamina nad 35 let in Mojca 2. mesto nad 50 let. 

S serijsko puško je bil pri cicibanih Jošt Čretnik srebrni, mlajši pionirji ekipno 4, je pa Meta Dobrovoljc zmagala med puncami in postavila tudi nov rekord lige za mlajše pionirke. Pionirji so bili ekipno prvi, med posamezniki pa si je Jan Rom pristreljal srebrno medaljo. Na najvišjih stopničkah so stale še ekipe članov, članic in veterank, veterani pa so bili tretji. Med posamezniki so medalje osvojili še: Bojan 2, mesto člani, Mojca 2. in Benjamina 3. mesto članice, Bojan 3. mesto veterani nad 50 let. Mojca se je v finale uvrstila tudi kot invalidka in v svoji kategoriji tudi zmagala.

V finalnem delu smo bili najboljši strelci iz Vrhnike, ki smo osvojili tudi skupni pokal kot najuspešnejše društvo v sezoni 2014/2015. Osvojenih je bilo 7 pokalov od tega 6 za prva mesta, okoli vratu pa je bilo skupno obešenih 32 medalj v ekipni in posamezni konkurenci.

Oglejte si tudi