Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Ljubljanski maraton

Tudi letos se je pokazalo, da Ljubljanski maraton velja za največjo športno-rekreativno prireditev v Sloveniji. Udeležencev je vsako leto več, štejemo jih v tisočih. K tem velikim številkam nekaj prispevajo tudi učenci iz naše šole, letos jih je sodelovalo 77.

Tekaški praznik se je začel v soboto, 25. 10. 2014, ko so bili organizirani teki za osnovnošolce. Učenci 1. in 2. razreda so tekli na 600 m, učenci od 3. do 5. razreda pa na 1600 m. Za vse je bil to promocijski netekmovalni tek in tu je bila udeležba najštevilčnejša. Vsi učenci so uspešno pritekli do cilja, za svoj trud so bili nagrajeni z medaljo, majico in diplomo.

Za učence od 6. do 9. razreda je bil tek zahtevnejši, ker je bil organiziran po posameznih razredih oz. letnikih rojstva, učenci pa so pretekli progo v dolžini 2000 m. Nekaj naših učencev se je s svojimi časi zelo dobro uvrstilo.

Vsem učencem čestitamo, izrekamo priznanje, pohvalo za udeležbo in športno borbo, ki so jo pokazali. Upamo, da se v naslednjem letu maratona udeleži še več učencev. Čestitke si zaslužijo tudi starši in učitelji, ki so tekli v nedeljo na razdaljah od 10 do 42 km. Ti so najboljši zgled in spodbuda za svoje otroke in naše učence. Bravo!

 

Matjaž Bajec, učitelj športa na OŠ AMS Vrhnika

 

Oglejte si tudi