Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Končana 2. državna liga v streljanju

Na strelišču v Ilirski Bistrici je bilo zaključno tekmovanje II. državne lige ZAHOD, kjer so se zadnjič v tej sezoni pomerili strelci v 6. krogu s puško in pištolo. 

Med posamezniki s puško se je tokrat na najvišjo stopničko zavihtel Požar Karim iz SK Izola, na srebrni stopnički mu je sledil Lampreht Bojan ml. z dvema krogoma manj in na tretji Grandič Dejan iz Vremščice z istim rezultatom, vendar slabšo zadnjo serijo. Bojan st. je bil četrti, Benjamina pa 15. V ekipni razvrstitvi so vrhničani še zadnjič zmagali pred Izolo in Postojno.
V streljanju s pištolo je zmagal Kontrec Kristjan iz Postojne pred Erjavec Primožem in Hrovatin  Antonom, oba iz Pirana. Ekipno je zmagala Postojna pred Piranom in Kovinoplastiko.

 

Glede na zadnje kolo je bila tudi razglasitev najboljših strelcev in ekip v sezoni 2013/14. Pri puški je zmagal Bojan st. pred Bojanom ml., tretje mesto si je prislužil Švetak Rocco iz Ankarana. Ekipno je prepričljivo zmagala Vrhnika, pred Ankaranom in Postojno. Vrhniški strelci so na 2. turnirju osvojili 2. mesto, na vseh ostalih pa so pobrali maksimalni izkupiček točk. Med strelci s pištolo je najvišjo skupno uvrtitev dosegel Erjavec Primož iz Pirana, sledita pa mu Kontrec Kristjan in Hrovatin Anton. Tudi v ekipnem delu so slavili Postojnčani pred strelci iz Pirana in Izolo.

Tukaj nas čaka še sklepni del. To je kvalifikacije za vstop v 1. B državno ligo, ki bo na strelišču v Ormožu. Nanj se uvrstijo prvi dve ekipi iz regijskih prvenstev in zadnji dve ekipi, ki izpadata iz 1. B lige.

Oglejte si tudi