Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Regijska prvenstva SZZR z zračnim orožjem 2020

Regijska prvenstva za leto 2020 so za nami. V soboto 01.02.2020 so na strelišču na Vrhniki najprej nastopili tekmovalci s pištolo, v vseh kategorijah, kjer so se najprej pomerili v kvalifikacijah in nato je bilo za kategorijo članov izvedeno še finalno tekmovanje. V Kvalifikacijah je imel najboljši rezultat Petrič Blaž iz Idrije. V finalnem delu se strelja 24 strelov, po dvanajstem strelu pa začnejo izpadati zadnje uvrščeni. Zmagovalec finalnega dela je bil Erjavec Primož iz Pirana, drugo in tretje mesto pa sta osvojila Kontrec Kristjan in Jakomin Andrej. Bojan Lampreht je osvojil osmo mesto.
V ostalih kategorijah je nastopila še v kategoriji članic Oberč Grmek Natalija in osvojila tretje mesto, med veterankami nad 40 let je Natalija zmagala. V kategoriji kadetov je zmagal Grmek Klemen in pri veteranih nad 50 let je Bojan osvojil tretje mesto.

 

Naslednji dan v nedeljo so bili na vrsti tekmovalci s standard zračno puško, kjer je v kategoriji kadetov Ambrož Jilek osvojil sedmo mesto, ekipno pa so bili drugi. Med kadetinjami je Meta Dobrovoljc tokrat klonila pred postojnčanko Bola Ujčič Leno, tretjo stopničko pa je zasedla Monika Žutič. Ekipno so kadetinje zmagale. v Kategoriji mladincev se je najvišje uvrstil Jan Rom, na tretje mesto, ekipno pa so osvojili 1. mesto. Imeli smo tudi dobitnico medalj med mladinkami, kjer je drugo mesto osvojila Senta Bajrektarević.
Med višjimi kategorijami sta odličja osvojila še Bojan Lampreht in Benjamina Rudolf, oba srebrno medaljo. Oba sta nastopila še v kategoriji Veteranov nad 50, kjer je Bojan zmagal, Benjamina pa je osvojila drugo stopničko.

 

Regijsko prvenstvo s serijsko zračno puško, je bilo letos v organizaciji SD Postojna. V kategoriji članic in veterank je nastopila Benjamina Rudolf in v obeh kategorijah osvojila četrto mesto. Pri veteranih je Bojan v kategoriji nad 50 let zmagal, med člani pa osvojil drugo mesto. Odličje med veterani si je pristreljal še Matija Japelj in sicer je osvojil bronasto medaljo. Lovro Zamejc je med starejšimi dečki osvojil drugo mesto, enako tudi Ajda Fabčič Kogoj, oba pa sta naredila dober rezultat. Med dečki nismo imeli odličij, je pa najbolje uvrščen Mark Maksimovič na 7. mestu. Povsem drugače je bilo pri mlajših dečkih, kjer je zlato odšlo na Vrhniko, osvojil pa ga je Berdnik Tai. Obe ekipni sta osvojili tretje mesto.

 

Na regijskih prvenstvih se med drugim tudi dosegajo norme za nastop na državnem prvenstvu, ki bo za člane in mladince 07. in 08.03.2020 v Ormožu, ter za mlajše kategorije do 17 let, v Črenšovcih med 21. in 22.03.2020.

Oglejte si tudi