Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
11°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

Sejemski vrvež na Sodnijskem trgu

Vrhnika, 4. in 5. december - Osrednji trg v občini je v dneh pred Miklavževim večerom oživel: tako v glasbenem smislu kot v svoji ponudbi.
Kopica stojničarjev se je trudila s tradicilnalnimi Miklavževimi darili prepričati obiskovalce, da je njihova ponudba najboljša, v soboto pa so jim delali družbo še tradicionalni prodajalci tržnice. Tako so obiskovalci laho resnično izbirali med bogato ponudbo, ki segala od izdelkov domače obrti do svežega sadja. Naša bralka Marija iz Loga je dejala, da se rada pripelje na Vrhniko, ker ji Miklavžev sejem ponudi še zadnjo možnost, da dokupi darila, hkrati pa je pohvalila tudi izbiro: "Vrhnika je majhna, a ima lep Miklavžev sejem. Sploh zadnja leta se mi zdi, da je veliko boljši kot pretekla leta." Za pravo Miklavževo vzdušje so v petek zvečer prizorišče obiskali parklji, ki so najmlajše še enkrat opozorili zakaj se izplača ubogati starše, starejše pa spomnili na mladost, ko so se z rogatimi stvori tudi sami srečevali...
Že nekaj let dodatno ponudbo sejma predstavlja tudi sejem rabljene smučarske opreme v izvedbi vrhniškega smučarsega društva. Veliko palic, čelad, pancarjev, predvsem pa smučk je v teh dveh dneh zamenjalo lastnika.Tomaž iz Horjula nam je pojasnil, da je že lani prišel do poceni smučk za svojega starejšega sina, letos pa je kupoval komplet še za mlajšega. "Cene so ugodne, ponudbe je tudi dovolj, tako da bomo zagotovo našli nekaj primernega." 

Tako kot pretekla leta je prizorišče dopolnjeval oder, ki pa ni sameval: v petek popoldne so do večernh ur nastopali domači zbori, skupine in orkestri (Otroški pevski zbor Rega Kvak, Big Band vrhniške glasbene šole, pevski zbor Nauportus Musica, skupina Oto in Rusi), sobotno dopoldne pa je popestrila še otroška igrica. Naj še omenimo, da je Vrtec Vrhnika poskrbel za okrasitev "občinske" novoletne smreke sredi trga, z nameščanjem okraskov pa so jim pomagali komunalni delavci. 
Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi