Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Po blatu, lužah, pod elektriko…

Vrhnika, 18. junij – V okviru Argonavstkih dni je prvič potekal tako imenovani Argotlon, enačica javnosti bolj znanega Urbanega gladiatorja, ki je lani prvič potekal na Vrhniki. Organizatorji, to so vrhniški gasilci, so se odločili za lastno izvedbo, ki je letos privabila okoli 170 tekmovalcev od blizu in daleč.
Pravila so bila enostavna: skupine si izberejo daljšo ali krajšo pot z ovirami, ki jo morajo čimprej premagati. Gre za športno družaben, celo rahlo adrenalinski dogodek, saj delovne postaje vsebuje za klasični šport dokaj nenavadne prepreke. Tekmovalci so tako morali preskakovati ognjene kupe, se dričati po strmem vodnem toboganu, plaziti po blatu in pod žicami z elektriko, prenašati težka bremena, se spuščati s splavi po vodi in na koncu pa so bili za »nagrado« še pobarvani z jedilno barvo v prahu. »Ja, dogodek je zelo zanimiv, ker gre za kombinacijo telesnih aktivnosti in različnih adrenalinskih dogodivščin. Meni osebno je bilo najbolj doživeto plazenje v mlaki blata,« je pojasnil Marko iz okolice Ljubljane, ki so mu tovrstna tekmovanja že poznana.

Skupine so lahko izbirale med daljšo progo, ki se je iz Vrhnike povzpela na Planino in Starega malna ter nazaj v Cankarjevo mesto, lahko pa so izbrali krajšo na relaciji Vrhnika – Betajnova – Vrhnika. Za slednjo so potrebovali dobro uro, za daljšo pa še vsaj enkrat toliko.

Vsaka posameznik je prejel medaljo, gasilci pa so jih še brezplačno oprhali. »Joj, zakon!« je komentirala dogajanje po prispetju na cilj Špela iz Dobrove. »Vse kar si v tem trenutku želim, je kozarec mrzlega piva. Ampak res mrzlega!« Verjetno ta dan ni bila edina, saj je bila to ena redkih, če ne prvih sobot s poletnimi temperaturami.

Gasilci so izrazili zadovoljstvo nad udeležbo, sploh ker gre za dogodek, ki ni poznan tako kot Urbani gladiator. Prepričani so, da bo dobra organizacija in skrbno načrtovane prepreke, prihodnje leto privabila še več tekmovalcev.

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi