Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Slomški med najboljšimi še v svetovnem merilu

Marca so se devetošolci OŠ Antona Martina Slomška Vrhnika (Gregor Gajič, Andrej Matevc, Ajda Miklavčič, Robert Samardžija, Jure Sečnik in Žanet Zakonjšek) v Ljubljani pomerili na regijski ravni World Scholar’s Cup, ki v celoti poteka v angleščini, in si svojimi odličnimi rezultati zagovotovili udeležbo na svetovnem tekmovanju junija na Tajskem.

Rahlo spremenjena zasedba (Ajdo in Roberta sta zamenjali Klara Kolar in Maja Mole) se je 26. 6.-30. 6. v Bangkoku na Tajskem pomerila z najboljšimi ekipami na svetu. Zopet so se na tekmovanju odrezali nad pričakovanji, saj so osvojili 5 zlatih in 13 srebrnih medalj ter 1 pokal.

Gregor, Andrej in Klara so se kot ekipa uvrstili na tretje mesto med evropskimi ekipami, s čimer so si prislužili pokal, Jure, Žanet in Maja pa so zasedli 7.  mesto v evropskem merilu. Med vsemi udeleženci so Gregor, Andrej in Jure posamično prejeli srebrno medaljo kot najboljši debaterji, Gregor je osvojil zlato medaljo s področja umetnosti (bil je drugi po številu točk!). Obe ekipi sta tudi povabljeni na zaključno tekmovanje najboljših učenjakov, ki bo potekalo na prestižni univerzi Yale. Za izjemne dosežke vsem tekmovalcem iskreno čestitamo.
Zahvaljujemo se mentorici Saši Todorović, ki je učence več kot uspešno pripravila na tekmovanje, ravnateljici, donatorjem in staršem za vso podporo, pomoč in denarne prispevke.
Mateja Ban

Oglejte si tudi