Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
NED.
23°C
11°C
Oceni objavo

Najboljši ansambel borovniška Livada

Vrhnika, 30. novembra – Nabito polna dvorana, ki je bila razprodana že v dneh pred dogodkom, je priča, da Vrhnika in okoliški kraji potrebujejo dogodke kot je bil prvi festival narodno zabavne glasbe »Igramo kot znamo«. Za priznanja festivala se je potegovalo devet ansamblov, med njimi pa so si priznanja prislužili trije: Ansambel Livada in Borovnice, Ansambel Ložanske vrane iz ložanske doline med Rovtami in Logatcem ter Ansambel Ponos iz Iga.
Tričlanska zasedba Ansambla Livada, ki prihaja iz Borovnice, je iz rok urednika Našega časopisa Gašperja Tominca prejela »plaketo Našega časopisa za najboljši ansambel po mnenju strokovne žirije«. Šestnajstletni fantje v sestavi Vid Vidic na harmoniki, Nejc Trček na kontrabasu in Patrik Košir na kitari so komisijo očarali z brezhibnim nastopom. Kot nam je po koncu prireditve zaupal član strokovne žirije Jože Jerina (poleg njega sta bila v komisiji še Anton Pucihar in Grega Forjanič), so imeli fantje usklajeno intonacijo, ritem in ubrano petje. »Vse je bilo tako kot mora biti,« je menil Jerina. Zgovorni fantje so bili priznanja zelo veseli. »Kar težko verjamemo, da nam je uspelo. Vsekakor bo nagrada vzpodbuda za naprej, predvsem pa nam priznanje veliko pomeni, ker se je za nas odločila strokovna komisija, kar ni kar tako,« so po koncu prireditve pripovedovali fantje.


Drugo priznanje, plaketo za najboljšo avtorsko skladbo, je iz rok Jelka Orla prejel Ansambel Ložanske vrane, ki je na odru Cankarjevga doma nastopil že pred tednom dni na Karitasovi prireditvi. Strokovno komisijo so očarali z »Le daj zaigraj muzikant«, za katero je besedilo in aranžma prispeval harmonikar Matjaž. Odločitev za najboljšo avtorsko skladbo ni bila enostavna, ker je vsaj še ena skladba sodila v najožji izbor, a se je žirija na koncu vendarle odločila za Ložanske vrane.


Priznanje za najboljši ansambel po mnenju občinstva pa je prejel Ansambel Ponos iz okolice Iga, ki preigrava dve leti. Občinstvo je namreč pred prihodom v dvorano prejelo glasovalne lističe, na katere je med premorom napisalo ime najljubšega ansambla. Očitno so imeli fantje v publiki toliko zvstih privržencev, da so jim tlakovali pot k laskavi zmagi. Prejli so 74 glasov, drugouvrščeni Ansambel 4je pa 54.


Festival »Igramo kot znamo« je novost na Vrhniki, saj tovrstne tekmovalno-družabne prireditve z narodnozabavno glasbo še ni bilo. Idejni oče festivala je Jelko Orel, ki je organizacijo dogodka zaupal hčeri Marjetki. Ta je k sodelovanju povabila še Naš časopis oziroma Zavod Ivana Cankarja, ki sta priskočila na pomoč z dvorano, oglaševanjem in delnim sponzoriranjem prireditve. »Festival je bil velik organizacijski projekt, za katerega sem vesela, da se je razšel po načrtih. Tudi mene je presenetilo, da je bila dvorana razprodana že pred samo prireditvijo,« je dejala Marjekta, ki ni želela komentirati govoric po koncu prireditve, da bi se moral festival glede na množičen odziv naslednje leto preseliti v Slomškovo športno dvorano. »Pustimo času čas, pa bomo prihodnje leto videli.«


Festival, ki je imel namen promovirati mlade ansamble, je povezovala televizijka Jasna Kuljaj, za daljši hurmorni vložek pa je poskrbel stand-up komik Ranko Babić. Zato je prireditev, ki je trajala skoraj tri ure, za mnoge minila hitro, mogoče celo prehitro.

Gašper Tominc

Oglejte si tudi