Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Cankarjevi pevci danes nastopajo na Japonskem

Danes nastopa Mešani pevski zbor Ivana Cankarja z Vrhnike v japonskem mestu Abiko, in sicer kot poseben gost na tamkajšnjem festivalu zborovskega petja. Naj spomnimo, da so se pevci odpravili na krajšo »turnejo« po Japonski minulo soboto, vrnili pa naj bi se to nedeljo.
Zvesti obiskovalci Cankarjevega doma se verjetno spomnite, da sta v preteklosti na njegovem odru nastopila japonska pevska zbora, zato so se tudi gostitelji – Mešani pevski zbor Ivana Cankarja – odločili, da vrnejo obisk. Proti deželi vzhajajočega sonca so odpotovali v soboto, kjer se bodo mudili po različnih mestih, med drugim pa bodo tudi nastopili v Abiku in v Nagoji. Kot je dejala Nadja Malovrh, predsednica zbora, gre za velik finančni zalogaj, zato se vsi pevci niso odločili za turnejo. »Kljub temu pa nismo odšli pevsko podhranjeni, saj se nam je pridružilo kar nekaj pevcev iz drugih zborov.«

Na reviji pevskih zborov v Abiku bodo imeli kar 40 minut lastnega programa, prisluhnilo pa jim bo okoli petsto gostov. Posebni gostje bodo tudi v petek v Nagoji, na obeh koncertih pa bodo zapeli skupaj z japonskimi zbori tudi Avsenikovo »Slovenija, od kod lepote tvoje«.

Seveda na tako oddaljeno potovanje ni moč oditi brez spominkov. Malovrhova je dejala, da bodo s seboj odnesli dva Gromova vrhniška velikonočna pirha, ki ju je podaril župan Stojan Jakin oziroma občina, ki ju bodo poklonili predstavnikom omenjenih mest, v njihovi prtljagi pa je tudi na kopice drugih drobnejših spominkov, med drugim tudi dvesto slovenskih štrukeljcev. Kot je dejala Malovrhova, ne bodo predstavljali le Vrhnike, ampak kar celo Slovenijo, zato bodo med spominki tudi takšni – obče slovenski.

Kaj vse so počeli v Deželi vzhajajočega sonca, boste lahko spoznali na video projekciji 9. maja v mali galeriji Cankarjevega doma.

 

Gašper Tominc

Oglejte si tudi