Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Vrhniška ribja obara prepričala strokovno žirijo

15. marec – V prestižni ljubljanski Restavraciji JB je potekalo regijsko osnovnošolsko tekmovanje v kuhanju lokalnih jedi s poudarkom na ribah.

Kuhalo oziroma tekmovalo je 10 skupin iz strogega mestnega jedra Ljubljane, bližnje okolice, kot so Sostro, Polje ali Tomačevo, Vižmarje in Vrhnike. Cankarjevo mesto je predstavljala skupina Barjanci, OŠ A. M. Slomška, z »vrhniško ribjo obaro« (iz 6 različnih vrst rib) in slivovimi štruklji (mentorica Ranka Keser). Mimogrede naj omenimo, da je avtor omenjene obare Milomir Lilić, o katerem smo pisali v eni od preteklih številk Našega časopisa in sicer kot avtorja še ene vrhniške kulinarične specialitete – dimljenega vrhniškega krapa.
No, petčlanska strokovna žirija, ki sta jo med drugim sestavljala tudi »chef« Janez Bratovž in prof. Janez Bogataj, je na koncu odločila, da so si vstopnico v polfinale tekmovanja skupaj še z dvema skupinama priborili tudi Vrhničani. »Vrhunsko!« je organizator pokomentiral njihovi jedi na svojem spletnem portalu. (gt)

Oglejte si tudi