Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Prevzem pustne oblasti na Vranskem

                       

 V  tem pustnem času je v  občini Vransko moč čutiti precejšen nemir, saj je to čas, ko vranski generali »VRANARJI« prevzemajo občinsko oblast. Potekale so velike priprave. Z veliko vnemo se je dela lotila komisija za mobilizacijo, polne roke dela pa ima tudi štab za logistiko. Bojne enote in pustno oblast  vodi general Aleksander Reberšek, vključno z generaloma Jožetom Križnikom  ter z upokojenim generalom - admiralom Vladom Rančigajem.

Z zavzetjem občinskih prostorov so oblast v občini Vransko minulo nedeljo ob 11.01 prevzeli generali VRANARJI. To je bil veličasten dogodek, na katerega so čakali vsi občani. Da bi bila vlada čim bolj demokratična, so razrešili občinski svet in občinsko upravo, pri  županu pa je prišlo do blagega upiranja, vendar se je naposled le moral vdati, saj so bili prevzemniki v veliki premoči. Svetnikom se je odvzela glasovalna pravica, občinska uprava pa do nadaljnjega ostaja za potrebe  generalštaba. Župan je v hišnem priporu, opravlja pa lahko samo hišna opravila. Pred njegovo hišo  so postavili opazovalno skupino, saj se bojijo, da je župan  begosumen.

Pred prevzemom oblasti  je bilo ogromno dela  pri pripravi orožja, urejanju uniform in poliranju raznih zlatih odlikovanj in priznanj. Prevzem oblasti in simbolična primopredaja ključa občine Vransko se je zgodila v središču trga pred občino Vransko, kjer je ključ, ki simbolizira občino, predal pustni oblasti odstavljeni župan Franc Sušnik.

Pustna vlada bo imela oblast vse do pepelnične srede. V tem času bo delovala po sprejetem pustnem zakoniku, ki ga je sprejela na prvi nočni seji, in tam tudi razdelila  naloge vsem generalom. V soboto, 6. februarja, ob 14. uri pa bo njihov veliki pustni karneval - parada, ki je tudi prikaz in potrditev njihove pustne oblasti.            
                                                                                                                                                T. T.

 

Oglejte si tudi