Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
1°C
NED.
24°C
6°C
Oceni objavo

Volilna skupščina Strelskega društva bratov Dobrotinškov Vojnik

V ponedeljek, 20. marca 2017, smo se člani strelskega društva zbrali v sejni sobi društva upokojencev Vojnik (ki so nam jo velikodušno brezplačno odstopili) na volilni skupščini po štirih letih. Prisotnih je bilo več kot polovica članov, tako da smo bili sklepčni in je bilo naše glasovanje legitimno. Na volilno skupščino smo povabili g. Braneta Petreta, župana Občine Vojnik, go. Lidijo Eler Jazbinšek, predsednico Sveta Krajevne skupnosti Vojnik, g. Marjana Kajzbo, predsednika DU Vojnik, in poveljnika PGD Vojnik, g. Adolfa Janca.

Po predsednikovem uvodnem govoru so sledila poročila predsednika in blagajnika, načrt dela za leto 2017, finančni načrt in razprava o teh temah. Glavna tema je bila vsekakor izvolitev novega vodstva društva. Za predsednika so člani potrdili mandat staremu predsedniku za nadaljnja štiri leta. Zahvaljujem se jim za zaupanje, podporo in sodelovanje pri delu v društvu.

Imenovali in potrdili smo upravni odbor:

-          Matjaž Žgajner – podpredsednik društva,

-          Branko Brežnik – tehnični vodja strelišča,

-          Janez Vidmar – blagajnik in računovodja,

-          Jernej Obad – odgovorni za prevoze in streljanje z malokalibrsko puško,

-          Janez Pintar – član.

 

Imenovali in z glasovanjem smo potrdili še disciplinsko razsodišče, in sicer:

-                  Franc Kuzman – predsednik,

-                  Šandor Patkanj – član.

 

V pozdravnih nagovorih gostov smo slišali veliko pohvalnih in spodbudnih besed in besed podpore našemu delovanju. Zahvaljujemo se vsem in vsakemu posebej. Trudili se bomo, da bomo dostojno predstavljali svojo občino, ki nam stoji ob strani, kajti z njeno pomočjo in s pomočjo krajevne skupnosti nam uspe marsikaj. Rezultati se izboljšujejo, društveno medsebojno razumevanje in druženje je na zavidljivi ravni, tako da naše disciplinsko razsodišče nima dela. Namen društva je druženje in doseganje čim boljših rezultatov, kar vidimo že v imenu, saj se bomo še naprej trudili ohranjati spomin na brate Dobrotinšek, ki so bili ustanovni člani takratne Strelske družine Vojnik.

 

Tekst: Franc Lebič, novi-stari predsednik SD bratov Dobrotinškov Vojnik

Foto: Lea Sreš

 

 

Oglejte si tudi