Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
10°C
PON.
22°C
11°C
Oceni objavo

»Golažijada« v Gradišču nad Slovenj Gradcem 2011

Športno kulturno društvo Gradišče nad Slovenj Gradcem je v soboto, 27. avgusta 2011, pripravilo že tradicionalno »Golažijado«, ki je potekala na prireditvenem prostoru posesti Prošt, kjer je bilo leta 2003 tudi 3. Srečanje Gradiščanov Slovenije.

Med sedmimi kuharskimi skupinami so se dokazovali v kuhanju tudi naši Gradiščani iz Gradišča pri Vojniku. Pod vodstvom glavnega kuharja Martina Jošta in asistentov - pomočnikov  Florjana  Rečnika in Boštjana  Goriška, je nastal po dolgotrajnem kuhanju odličen golaž. Za dekoracijo, ob golažu na stojnici, smo imeli  tudi  v košarice jesenskih dobrot: belo, rdeče in rose grozdje, domače vinogradniške breskve ter veliko bučo. Zraven je bilo možno za obiskovalce pokusiti domačo gradiško »bodjolo« in gradiški hamburger - proizvoda našega glavnega kuharja Martina.

Ocenjevanje golaža je potekalo pod velikim šotorom, kjer je igral tudi ansambel Napev. Prvi je začel s pokušino in ocenjevanjem župan občine Slovenj Gradec Matjaž Zanoškar, nato podžupan Vinko Verčkovnik in nazadnje vsi glavni kuharji skupin. Kuharske skupine so imele svoja predstavitvena imena. Naši so bili gradiški Sršeni s podobo sršena na hrbtnih straneh majic, drugi Kobilice, Ose itd. Naš golaž je bil prav dober, pa vendar, ker so se šteli zraven rezultati od družabnih iger, smo zasedli v skupni razvrstitvi 7. mesto.

Poleg iger so priredili tudi bogat srečelov, ugibanje teže »teško drovo« - del debele drevesne veje. Za točno napoved je bila nagrada en kubični meter bukovih drv.

Za našo uspešno predstavitev na »Golažijadi« gre zahvala sponzorjem: Mesnici Vok iz Ostrožnega pri Celju in Florjanu Rečniku, lastniku trgovine in City bara iz Razgorja.

Zabava je trajala pozno v noč in kljub majhni nevihti v večernih urah, le-ta ni zmotila obiskovalcev in plesalcev na plesišču. Člani ŠKD Gradišče in drugi prebivalci pa so spet pokazali svojo gostoljubnost, domačnost in preprostost, ki je izžarevala na vsakem koraku. Naše udeležbe so bili zelo veseli in zmeraj je  pogovor nanesel na 9. srečanje Gradiščanov Slovenije pri nas izpred dveh let, iz katerega so odnesli lepe in nepozabne spomine.

 

Martin Goleš

Oglejte si tudi