Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
8°C
PON.
24°C
10°C
Oceni objavo

S SOSEDI SE TKEJO PRIJATELJSKE VEZI - srečanje hribovcev

Mladi, polni elana, smo kupili parcele in hiteli z gradnjo, da smo se čim prej preselili v svoje nove domove v Višnjo vas. Na hribu je bilo veliko parcel in ena sama kmetija. Na tej kmetiji sta kmetovala Bebrova ate in mama, ki sta rada pomagala mladim; s sosedi so se tkale prijateljske vezi.

Hiše so rastle in tako sta rastli in se tkali poznanstvo in prijateljstvo. Pomagali smo drug drugemu in se družili. Največje veselje je bilo, če smo zaključili katero izmed skupnih akcij, kot npr. asfaltiranje ceste in da smo  lahko skupaj praznovali ter se veselili. Ulico smo kar sami poimenovali Bebrova ulica.

 

Bebrova ate in mama sta bila naša zaščitnika. Takrat smo si obljubili, da si bomo vsako leto pripravili tako srečanje.

 

Usoda je terjala svoje. Prvega soseda smo pospremili k zadnjemu počitku. Žal smo veliko sosedov skozi leta izgubljali in se pogostokrat srečevali s slovesom.

 

Leta tečejo in vas živi. S sosedi se radi srečujemo, poklepetamo; in tako smo se pogovarjali, kako se je prijetno družiti in da bi bilo prijetno, če bi oživeli druženje s piknikom na hribu.

 

Mladi so naše modrovanje vzeli zelo resno. Priprave in organizacijo so prevzeli, le za lepo vreme jih je skrbelo.

 

Pomlad, mesec maj - čas ljubezni in lep sončen dan. Že zjutraj, ko se je kuhal bograč, je po vasi dišalo. Daleč naokoli se je slišal smeh in klepetanje. Ni bilo soseda, ki bi se ne bi odzval tako prijaznemu vabilu. Klepet in obujanje lepih trenutkov, je zasenčil vse slabo, kar se nam je skozi leta zgodilo.

 

Spomnili smo se prijateljev in svojcev, ki so iz tega hriba odšli za večno.

 

Bili smo enotni, da je tkanje vezi med sosedi zelo pomembno.

 

V času, ko samo poslušamo o krizi ali bolezni, je še toliko pomembnejše, da se družimo, si pomagamo; in večkrat lepe ter žal tudi slabe trenutke preživljamo skupaj. Težave in veselje, ki jih lahko deliš s prijatelji, s sosedi dobijo lastnosti briljanta, ki sije; je sporočilo, da druženje, prijaznost in lepa beseda pomenijo vedno več.

 

Ponosna sem, da so prijatelji med seboj tudi naši otroci, katerim se iz srca zahvaljujem, da so nam pripravili tako lepo druženje. Ob dobri kapljici, ob jedeh z žara in pecivu smo zgodovino našega hriba obujali tako, da je bila živa, da se nam je približala v sedanji čas.

 

Hvala, dragi naši otroci, ohranjajte vezi prijateljstva, pomagajte si med seboj, družite se in nadaljujte tradicijo lepega v sožitju generacij.

 

Imejte ljubezen v srcu in vedno boste imeli nekaj, kar boste lahko dajali. Sejali boste dobro voljo, ljubezen in medsebojno spoštovanje.

 

Vsem, ki vam lepa beseda in druženje ni tuje, srečujte se po našem zgledu, saj denar in delo za plačilo je samo mozaik našega življenja; prostovoljstvo in prijazni sosedski odnosi naj zapolnijo največji mozaik želja. Verjemite, da je bil naš vaški piknik - piknik hribovcev nepozaben, čudovit in lepo organiziran.

 

Prisrčna hvala.

 

Dragica Mirnik

 

Višnja vas

Oglejte si tudi